Οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Πριν τα μεσάνυχτα» Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί θα βρεθούν στο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα) για την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, στις 20.30.

 

Πέραν των δυο πρωταγωνιστών, στην πρεμιέρα θα παραστούν ο σκηνοθέτης της Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, οι Έλληνες ηθοποιοί Ξένια Καλογεροπούλου και Γιάννης Παπαδόπουλος, οι σκηνοθέτες Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη και Πάνος Κορώνης – οι οποίοι παίζουν δυο απολαυστικότατους ρόλους – καθώς και η Αριάν Λαμπέντ ενώ στην ταινία συμμετέχει και ο Ουώλτερ Λάσελιε, ο θρυλικός φωτογράφος του Ζορμπά.

 

Η ταινία είναι ελληνική παραγωγή -της Faliro House – και θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Feelgood Entertainment στις 13 Ιουνίου.

Το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας είναι μία εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (το οποίο εδώ και 19 χρόνια διοργανώνει τις Νύχτες Πρεμιέρας) του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και του επίσημου σάιτ του.

 

Περιλαμβάνει κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες, βουβές ταινίες με συνοδεία ζωντανής μουσικής (σε πάρκα, σε δρόμους, σε πλατείες και σε θερινά σινεμά της Αθήνας) καθώς και συζητήσεις και ειδικά σεμινάρια, πάντα δωρεάν για όλους.

 

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΟΤ, ενώ βασικός συνεργάτης είναι το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

 

Η «άλλη Αθήνα»

Για την κάλυψη της πρεμιέρας έχουν προσκληθεί δημοσιογράφοι από πολλά διεθνή μέσα, οι οποίοι θα ξεναγηθούν στην «άλλη Αθήνα», την Αθήνα του πολιτισμού και της Ιστορίας, την Αθήνα που αντιστέκεται στην κρίση και τον φόβο των ημερών, την Αθήνα που αγαπάμε. Παραγωγές όπως το «Πριν τα Μεσάνυχτα» αποδεικνύουν ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα μπορεί να συναντήσει τον πολιτισμό και να βοηθήσει καθοριστικά την ανάπτυξη της χώρας. Γι αυτό και το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας αγκαλιάζει τέτοιες παραγωγές και απλώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη την διάρκεια του καλοκαιριού, πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι ανοιχτές κινηματογραφικές προβολές κάτω από τον μαγευτικό Αττικό ουρανό μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τον τουρισμό της πόλης. Βοηθούν, βεβαίως, και την βελτίωση της εικόνας της Αθήνας και προσφέρουν στους κατοίκους της μια όαση πολιτισμού και υψηλής ψυχαγωγίας. Η ταινία «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι, επίσης, ο επίλογος της περίφημης τριλογίας που ξεκίνησε το 1995 με το «Πριν το ξημέρωμα» (Before Sunrise -1995) και συνεχίστηκε το 2004 με το «Πριν το ηλιοβασίλεμα» (Before Sunset – 2004). Και οι δύο ταινίες είχαν κάνει ελληνική πρεμιέρα στο πλαίσιο του 1ου (1995) και του 10ου (2004) Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας αντιστοίχως.

 

H Faliro House

Το «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι μια παραγωγή της Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου και γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Πελοποννήσου την οποία αναδεικνύει, υπογραμμίζοντας τις ομορφιές της με τρόπο καθαρά κινηματογραφικό και καθόλου φολκλορικό. Σέβεται το ελληνικό τοπίο, το εντάσσει πανέξυπνα μέσα στην πλοκή της και διαφημίζει με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο την Ελλάδα. Η εταιρεία Faliro House ενώ μετρά λίγα χρόνια παρουσίας στα κινηματογραφικά, έχει ήδη κερδίσει σημαντικό χώρο, στηρίζοντας σημαντικές εγχώριες παραγωγές αλλά και αναπτύσσοντας σπουδαίες συνεργασίες με το εξωτερικό. Εκτός, λοιπόν, από τις ελληνικές ταινίες «Attenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, «L» του Μπάμπη Μακρίδη και «Άλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου, είναι συμπαραγωγός στη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους «Only lovers left alive», η οποία προβλήθηκε/προβάλλεται στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών ενώ θα είναι συμπαραγωγός και στη νέα ταινία του Τέρενς Μάλικ.

 

Η προβολή της ταινίας «Πριν τα Μεσάνυχτα» είναι κλειστή και η είσοδος στον χώρο του κινηματογράφου θα επιτρέπεται με την επίδειξη πρόσκλησης.