Η πάντα επίκαιρη τραγωδία του Ευριπίδη, Ιππόλυτος, επιστρέφει στην σκηνή, για χάρη των Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού του Αμαρουσίου, σε μία γοητευτική παράσταση από την Ισπανία, που ενώνει το χορό του φλαμένκο με το αρχαίο έργο.

Οι εξαιρετικοί χορευτές – ηθοποιοί Marcos Jiménez (Μάρκος Χιμένεθ, Ιππόλυτος) και Adela Campallo (Αδέλα Καμπάγιο, Φαίδρα), έρχονται στην Αθήνα για να μας παρασύρουν στη δίνη των παθών, τις δολοπλοκίες των θεών, την καθάρση.

Ο Ιππόλυτος πρωτοπαρουσιάστηκε στην Αθήνα το 428 π.Χ, και είναι  μία από τις τέσσερις τραγωδίες με τις οποίες ο Ευριπίδης κέρδισε πρώτη νίκη στους δραματικού αγώνες. Η τραγωδία έχει δύο πρωταγωνιστές, τη Φαίδρα, γυναίκα του Θησέα, και τον Ιππόλυτο, γιο του Θησέα και της Αμαζόνας.

Ο Ιππόλυτος, αφιερώνει τη ζωή του στη Θεά Άρτεμη και διατηρεί την αγνότητά του προκαλώντας το θυμό της Αφροδίτης. Η θεά Αφροδίτη «εμπνέει» την μητριά του, Φαίδρα, να τον ερωτευτεί παράφορα. Η Φαίδρα τρομαγμένη από το ίδιο της το πάθος, αυτοκτονεί, αφού πρώτα εκδικείται τον Ιππόλυτο διαβάλλοντάς τον με ένα συκοφαντικό γράμμα – καταλύτη του έργου, που αφήνει στο σύζυγό της Θησέα.

Την παράσταση πλαισιώνουν οι γνωστοί και διακεκριμένοι ηθοποιοί και χορευτές: Marcos Jiménez( Ιππόλυτος), Adela Campallo( Φαίδρα), Pilar Mora (Τροφός της Φαίδρας), Marisa Rivas ( Αφροδίτη), Rocío Marquez (Άρτεμις), Carlos Almansa (Θησέας), Ibarbangoittía Andrés (Αγγελιαφόρος), Juan Gabaldon (Ακροβάτης). Ο χορός αποτελείται από 6 ηθοποιούς. Τραγουδούν οι: Ana Gomez και  Javier Rivera Κιθάρες επί σκηνής παίζουν οι: David Vargas και  Juan Campallo.