Μετά την περυσινή επιτυχία ο Αρμενιοσύριος σολίστας στο ούτι Haig Yazdjian – συνθέτης, τραγουδιστής, ενορχηστρωτής, παραγωγός, επανέρχεται στο Γυάλινο UpStage με τη νέα Χειμερινή Σύναξη Βιρτουόζων ανανεώνοντας την υπόσχεσή του για μοναδικές μουσικές βραδιές.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου και για μια και μόνο εμφάνιση, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής, ο οποίος μαζί με τον Νίκο Κουρουπάκη και την Ερωφίλη αποτέλεσαν για πολλά χρόνια το γνωστό μουσικό συγκρότημα Τρίφωνο και γνώρισαν τεράστια επιτυχία με το τραγούδι “Να μ’ αγαπάς” σε ελληνικούς στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς και σπουδαίους ερμηνευτές και δημιουργούς του χώρου της λαϊκής κι έντεχνης μουσικής σκηνής της χώρας μας και παρουσιάσει την δουλειά του, τόσο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, συνεχίζει την προσωπική μουσική του πορεία ακόμη πιο κοντά στην παραδοσιακή μουσική.

Θα τον απολαύσετε δίπλα στον Haig Yazdjian, που υπήρξε ο δάσκαλος του και του ενέπνευσε την αγάπη για τα παραδοσιακά μουσικά όργανα και  γι’αυτό που είναι σήμερα ευρέως γνωστό ως “έθνικ” μουσική.

Στη νέα παρέα συμπράττουν ο δεξιοτέχνης στο κανονάκι Μανώλης Κουτσαγγελίδης, η αέρινη Άννα Λινάρδου στο τραγούδι, ο χρυσοδάκτυλος κρουστός Βαγγέλης Καρίπης, ο μοναδικός διπλομπασίστας Πέτρος Βαρθακούρης και ο άρχοντας των πλήκτρων Νίκος Καλατζάκος.

Ο στίχος του Νίκου Γκάτσου «Στης Ανατολής τα μέρη» εμπνέει, γίνεται τίτλος της παράστασης και αφορμή για ν’ αφηγηθούν χίλια και ένα  μουσικά παραμύθια, για να ξεγελάσουν τον χρόνο που τελειώνει. Θα τραγουδήσουν μελωδικές ιστορίες που θα μας ταξιδέψουν από τη Θράκη ως την Συρία κι από την Πόλη ως τον Πειραιά. Με τραγούδια γνωστά και  άγνωστα θα στήσουν παγίδες νοσταλγίας και ανεμόσκαλες διαφυγής. Με ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς θα ανοίξουν τα παράθυρα της φαντασίας και της μνήμης και θα καλέσουν όλα τα καλά πνεύματα στο Γυάλινο UpStage.