Η παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου παρουσιάζει το λογοτεχνικό αριστούργημα του Ιουλίου Βερν με τίτλο “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες”, σε θεατρική απόδοση Γιάννη Δεληγιάννη και σκηνοθεσία Κώστα Γάκη.

 

Οι μικροί μας φίλοι θα «ταξιδέψουν» με Ατμόπλοιο, Ατμοτρένο, Αερόστατο, που φτιάχνουν οι ηθοποιοί, θα δουν πολλά σκηνικά, θα εντυπωσιαστούν με τα 30 κοστούμια και τις υπέροχες κατασκευές που δίνουν μοναδική ατμόσφαιρα στη παράσταση!

 

Η παράσταση θα μας ταξιδέψει μαγικά σε 4 Ηπείρους, μιλώντας τις γλώσσες 9 χωρών, «παίζοντας» διαδραστικά με τους μικρούς θεατές. οι οποίοι θα γνωρίσουν πρωτόγνορους τόπους, παράξενους λαούς!

 

Μία παράσταση, που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, είναι έτοιμη να σας ταξιδέψει σε όλο τον Κόσμο!

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

«Είμαστε στο 1872 σε μία εποχή που το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί, ο Φιλέας Φόγκ, ένας ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες! ότι μπορεί να κάνει το «ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ»!!! Έτσι λοιπόν ξεκινάει μαζί με τον υπηρέτη του τον Πασπαρτού ένα περιπετειώδες ταξίδι, στο οποίο όμως θα αντιμετωπίσει και απίστευτους κινδύνους…»

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κωμοδίκης Κλείτος, Κουλουμπή Βασιλική, Κουνέλας Κώστας, Κουτούγκου Κατερίνα, Κρήτος Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Ιωάννα.

 

Σκημοθεσία-Μουσική: ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ

Θεατρική Απόδοση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Κοστούμια: ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ

Κινησιολογία: ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ

Σκηνογραφία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ

Κατασκευές σκηνικών: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥ