Το Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη, θα φιλοξενήσει στην παιδική σκηνή του Γιάννη Χριστόπουλου, στο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου 2012-2013

… το αριστούργημα του Ιουλίου Βερν με τίτλο «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», σε θεατρική απόδοση Γιάννη Δεληγιάννη.

Σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης (βραβείο Δημήτρης Χόρν 2006) 

 
Ο Θίασος του Γιάννη Χριστόπουλου επισκέπτεται την πόλη μας για 8η συνεχή χρονιά πάντα με ποιοτικές παραστάσεις. “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ” απευθύνεται σε παιδιά από 2,5 ετών και άνω,  ανεβαίνει στο σανίδι από ένα θίασο με αξιόλογος ταλαντούχους ηθοποιούς, και την εμπνευσμένη σκηνοθετική καθοδήγηση του ΚΩΣΤΑ ΓΑΚΗ.

Ατμόπλοια, Αερόστατα, Ατμοτρένα και ακόμα πάρα πολλά σκηνικά,  καθώς και τα 35 εντυπωσιακά κοστούμια θα δώσουν μοναδική ατμόσφαιρα στη παράσταση!    Η παράσταση θα μας ταξιδέψει μαγικά σε 4 Ηπείρους, μιλώντας τις γλώσσες 9 χωρών,  “παίζοντας” διαδραστικά με τους μικρούς θεατές. οι οποίοι θα γνωρίσουν πρωτόγνωρους τόπους, παράξενους λαούς!

Μία παράσταση, που ταξιδεύει σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, είναι έτοιμη να σας ταξιδέψει σε όλο τον ΚΟΣΜΟ! Κλείστε λοιπόν θέση στο πιο συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι που ζήσατε ποτέ!

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:
“Είμαστε στο 1872 σε μία εποχή που το αεροπλάνο και το αυτοκίνητο δεν έχουν ακόμα εφευρεθεί, ο Φιλέας Φόγκ, ένας ιδιόρρυθμος Άγγλος αριστοκράτης, στοιχηματίζει είκοσι χιλιάδες λίρες! ότι μπορεί να κάνει το  “ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ” !!! Έτσι λοιπόν ξεκινάει μαζί με τον υπηρέτη του τον Πασπαρτού ένα περιπετειώδες ταξίδι,  στο οποίο όμως θα αντιμετωπίσει και απίστευτους κινδύνους…”
 
 
Σκηνοθεσία-Μουσική ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΚΗΣ, Θεατρική Απόδοση ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ,
Κοστούμια ΣΗΛΙΑ ΔΕΜΙΡΗ, Κινησιολογία ΕΛΕΝΑ ΓΕΡΟΔΗΜΟΥ,
Σκηνογραφία ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΗ, Κατασκευές σκηνικών ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥ