Τη Δευτέρα 31 Μαΐου στις 7:30 μ.μ., στο Goethe-Institut Αθηνών θα πραγματοποιηθεί ομιλία του παγκοσμίως γνωστού θεολόγου και στοχαστή Hans

Küng. Η ομιλία του θα πραγματοποιηθεί με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Η Αρχή των πάντων» – Φυσικές Επιστήμες και Θρησκεία, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ουρανός.

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής. Το συγγραφέα και το έργο του θα παρουσιάσει ο επίκουρος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μπελέζος.

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταφραστής του έργου, Ευάγγελος Θεοδώρου.

Μια συνεργασία του Goethe-Institut Αθηνών και των Εκδόσεων Ψυχογιός.
Ταυτόχρονη μετάφραση στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και θεολόγο:

Ο ΧΑΝΣ ΚΙΝΓΚ γεννήθηκε το 1928 σε μια μικρή πόλη κοντά στη Λουκέρνη της Ελβετίας. Σπούδασε θεολογία και φιλοσοφία στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης και, στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις μεταξύ των οποίων και το Παρίσι (Σορβόνη). Από το 1995 είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος για μια Παγκόσμια Ηθική.

Παρόλο που έχει αμφισβητήσει επανειλημμένως το αλάθητο του Πάπα, παραμένει ρωμαιοκαθολικός ιερέας, αν και το Βατικανό τού έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα να διδάξει ρωμαιοκαθολική θεολογία. Από το 1996 είναι ομότιμος καθηγητής της Οικουμενικής Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο της Τυβίγγης. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει γράψει πολλά και σημαντικά έργα.