Ο διεθνούς φήμης γλύπτης Τάκις στηρίζει τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα διαθέτοντας 100 έργα τέχνης/μαγνητικοί τοίχοι που θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο της έκθεσης Μαγνητικοί Τοίχοι 2009 στην γκαλερί Xippas, από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 5 Δεκεμβρίου.

Με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής ευαισθησίας, ο Έλληνας δημιουργός αναζητούσε τρόπο να βρεθεί κοντά στους πληθυσμούς που δοκιμάζονται σκληρά από τη βία και τις επιδημίες και έτσι αποφάσισε να στηρίξει το έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μέσα από τη δωρεά 100 μοναδικών έργων (μαγνητικών τοίχων), από την πώληση των οποίων το 80% των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση της δράσης της οργάνωσης.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ροταριανού Ομίλου Αττική Δύση και του Κέντρου Ερευνών για την Τέχνη και την Επιστήμη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στις 20.00, όπου μόνο για την ημέρα αυτή τα έργα θα πωλούνται στο 1/3 της αξίας τους. Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι: μαγνητικοί τοίχοι, μια Τέχνη Χωρίς Σύνορα.

Ο Τάκις, μια καλλιτεχνική φύση με οξύ επιστημονικό πνεύμα, διακρίνεται εδώ και δεκαετίες για την πρωτότυπη προσέγγιση της τέχνης μέσα από την επιστήμη αποδίδοντας στα έργα του τη δυναμική των μαγνητικών πεδίων.

Για την ιδιαιτερότητα και τη σημασία των έργων του, του έχει απονεμηθεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας, ενώ τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Μιτεράν με τη διάκριση του Ταξιάρχη των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Ο ίδιος είναι ιδρυτής του Κέντρου Έρευνας Τέχνης και Επιστήμης (ΚΕΤΕ), ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην 4η Μπιενάλε της Βενετίας.