Η φετινή τελετή απονομής του βραβείου Δημήτρης Χορν ανέδειξε τον Γιώργο Χρυσοστόμου νικητή, για την ερμηνεία του στην παράσταση «Mistero Buffo» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου παρέλαβε, εκτός από το χρηματικό έπαθλο, αξίας 3.000 ευρώ, και το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν, από τον περσινό νικητή του βραβείου Χάρη Φραγκούλη.

Την επιτροπή η οποία αποφάσισε μεταξύ των υποψηφίων (Γιώργος Χρυσοστόμου, Ιωάννης Καπελέρης, Κωνσταντίνος Μπιμπής και Δημήτρης Μοθωναίος), αποτελούν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Σταμάτης Φασουλής, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ στο θέατρο Χορν, με ένα σύντομο κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Χορν που επιμελήθηκε ο Γιώργος Λύρας και τον Σταμάτη Φασουλή να έχει αναλάβει την παρουσίασή της.

Στο θεσμό του Βραβείου αναφέρθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος, ενώ για το Δημήτρη Χορν μίλησε ο σκηνοθέτης και ακαδημαϊκός Σπύρος Ευαγγελάτος.

Τη συνολικότερη οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης.

Η απονομή του θεατρικού βραβείου Δημήτρης Χορν ξεκίνησε το 2001, μετά από πρωτοβουλία του Σταμάτη Φασουλή και τη χρηματοδότηση του Γιάννη Χορν. Από το 2001 έχουν τιμηθεί με το βραβείο οι: Δημήτρης Ημελλος, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Καρδώνης, Κώστας Γάκης, Γιάννος Περλέγκας, Θανάσης Αλευράς, Μάκης Παπαδημητρίου, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Λάλος και Χάρης Φραγκούλης.