Ο Γιώργος Ψυχογιός παρουσιάζει τον νέο εντυπωσιακό δίσκο του, με τίτλο «Yiorgos Psihoyios in Paris” -και όχι μόνο- στη σκηνή του Half Note Jazz Club, την Παρασκευή 26 Απριλίου.

Μετά από το επιτυχημένο 3ο album “The art of melancholy”, ο Γιώργος Ψυχογιός επιστρέφει

στην δισκογραφία με ένα μοναδικό c.d. – έκπληξη, κάνοντας μια στροφή στην ως τώρα πιανιστική του πορεία και δημιουργώντας ένα δίσκο μόνο με ακορντεόν! Σε ολόκληρο το c.d. τo ακορντεόν έχει τον κεντρικό ρόλο και συνομιλεί με σπουδαίες και πρωτότυπες ενορχηστρώσεις σε κομμάτια της διεθνούς μουσικής σκηνής, αλλά και προσωπικές συνθέσεις από τον ίδιο τον Γιώργο Ψυχογιό.

Κάθε κομμάτι αυτού του album είναι και μια έκπληξη και μια έκρηξη δημιουργίας από τον συνθέτη. Οι μελωδίες βγαίνουν κατευθείαν από την καρδιά του και έχουν άρωμα από τα χρόνια του ’50 και του ’60, που κάθε νότα ήταν γεμάτη από όνειρα και δίψα για ζωή, όπως λέει και ο ίδιος… Στο c.d. περιλαμβάνονται 17 κομμάτια! Κομμάτια θρύλοι της jazz και όχι μόνο, σκηνής, σε πρωτότυπες ενορχηστρώσεις για ακκορντεόν, όπως το ‘Four’ του Miles Davis, το ‘Dance me

to the end of love’ του Leonard Cohen, το ‘Autumn leaves’, το ‘Call me’ του Tony Hatch

(στο οποίο ο Γιώργος Ψυχογιός ενσωματώνει και μια Παιδική Χορωδία), αλλά και δικές του συνθέσεις, δημιουργούν ένα c.d. που το απολαμβάνεις ολόκληρο! Το ‘Manouche Mamma’ είναι μια νέα σύνθεση του Γιώργου Ψυχογιού, ένα κομμάτι γρήγορο και δυναμικό, που σίγουρα θα αγαπηθεί από τους λάτρεις του οργάνου! Μαζί του ο Μάνος Λούτας στο κοντραμπάσο, ο Αλέξης Τσάμης στα κρουστά, ο Νίκος Τερζάκης και ο Γιώργος Κρομμύδας στις κιθάρες.

Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, το κοινό θα  απολαύσει κομμάτια από τα προηγούμενα c.d.’s του Γιώργου, αναπάντεχες διασκευές αγαπημένων jazz standards και κομμάτια από τον διεθνή κινηματογράφο.

Γιώργος Ψυχογιός – ακορντεόν / πιάνο, Μάνος Λούτας – κοντραμπάσο, Αλέξης Τσάμης – κρουστά, Νίκος Τερζάκης – κιθάρα, Γιώργος Κρομμύδας – κιθάρα