Η ταινία του Eric Guirado  Ο Γιός του Παντοπώλη, που συλλαμβάνει με διεισδυτικότητα πνεύματος τις δυναμικές μιας οικογένειας, της οποίας τα μέλη κρύβουν την κατάθλιψή τους για δεκαετίες, αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους την πρώτη μέρα του Γενάρη.

Βρισκόμαστε στη καρδιά του καλοκαιριού και ο Antoine υποχρεούται να φύγει από τη πόλη, για να βοηθήσει τη μητέρα του στο μπακάλικο της οικογένειας, που βρίσκεται στην επαρχία της Προβηγκίας.

Ο πατέρας του Antoine είναι άρρωστος. Είναι πλανόδιος μπακάλης και έχει υπό τη κατοχή του ένα φορτηγό που είναι παράλληλα και μαγαζί. Πριν την ασθένεια έκανε διανομή αγαθών από χωριό σε χωριό, στους ελάχιστους εναπομείναντες κατοίκους της περιοχής. Τώρα πια, αυτή την αποστολή καλείται να διεκπεραιώσει ο γιος.

Το παιδί της μεγαλούπολης συναντά δυσκολίες, αλλά βρίσκει ευχάριστες τις συναντήσεις του με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Οι τελευταίοι είναι πεισματάρηδες, έχουν χιούμορ και αυτή η τεράστια όρεξή τους για ζωή, φαίνεται γοητευτική για έναν μητροπολίτη.

Στους λόφους και στις μακρινές διαδρομές ο Antoine ανακαλύπτει σιγά, σιγά την χαμένη του επιθυμία να ζήσει ελεύθερος. Αρχίζει να έρχεται σε επαφή με τον τόπο καταγωγής του και αναπτύσσει δεσμούς αγάπης με την ύπαιθρο, αναλαμβάνοντας ευθύνες. Ο άσωτος υιός επιστρέφει, ανακαλύπτοντας παράλληλα τον εαυτό του.

Πρωταγωνιστούν: Nicolas Cazale, Clotilde Hesme, Daniel Duval, Jeanne Goupil, Stephan Guerin Tillie, Liliane Rovere, Chad Chenouga.