Ο Γιώργος Νταλάρας παρουσιάζει ένα συναρπαστικό μουσικό οδοιπορικό, μια μουσική παράσταση – ωδή στην ξενιτιά, στη μετανάστευση, αλλά και στο ταξίδι στη ζωή, στη χαρά, στον έρωτα, με ελληνικά τραγούδια και τραγούδια της Μεσογείου.

Μαζί με δεκατρείς σπουδαίους σολίστες μουσικούς επί σκηνής, ο Γιώργος Νταλάρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας αφηγούνται ιστορίες της ξενιτιάς, ιστορίες ζωής που έχουν βιώσει άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή, αλλά κοινούς πόνους και χαρές. Έλληνες, Ιταλοί, Πορτογάλοι, ή Άραβες όλοι βρήκαν στη μουσική έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων τους.

Καλεσμένος ο τραγουδοποιός Θοδωρής Κοτονιάς, η χορωδία chόrεs σε μουσική διδασκαλία της Μαρίνας Σάττι, η Ρία Ελληνίδου, μια νέα ταλαντούχα καλλιτέχνιδα και o ηθοποιός Τάσος Νούσιας.

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, που έχει ήδη συμπληρώσει 20 χρόνια μελέτης και παρουσίασης της μεσογειακής μουσικής, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της, Ανδρέας Κατσιγιάννης, στέλνουν μέσα από αυτήν την παράσταση ένα μήνυμα συμφιλίωσης, ενότητας και συμπαράστασης στους κάθε είδους μετανάστες της σύγχρονης εποχής που παλεύουν να επιβιώσουν και να βρουν μια νέα φιλόξενη πατρίδα.

Συντελεστές:

Θοδωρής Κοτονιάς
Ρία Ελληνίδου
Χορωδία chόres
Μουσική διδασκαλία: Μαρίνα Σάττι
Αφήγηση: Τάσος Νούσιας
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας
Ενορχηστρωτική επιμέλεια: Ανδρέας Κατσιγιάννης, Γιώργος Παπαχριστούδης

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Ανδρέας Κατσιγιάννης, σαντούρι
Γιώργος Μάτσικας, μπουζούκι
Αποστόλης Βαλαρούτσος, κιθάρα
Κώστας Κωνσταντίνου, μπάσο
Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί
Αποστόλης Βαγγελάκης, πνευστά
Νίκος Σαμαράς, τρομπέτα
Μάνος Γρυσμπολάκης, ακορντεόν
Θέμης Συμβουλόπουλος, κρουστά
Μιχάλης Μπακάλης, κρουστά
Άγγγελος Πολυχρόνου, κρουστά
Χρήστος Καλιοντζίδης, ποντιακή λύρα
Συμμετέχει ο Γιώργος Παπαχριστούδης, πιάνο
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Η παράσταση Μη μου γράφεις γράμματα, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).