Φανταστείτε να είστε έφηβοι, να πάτε σε μια προπόνηση και μπροστά σας να εμφανιστεί ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο. Ενώ η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέες και νέους υποψήφιους 12-16 ετών στην AntetokounBros Academy συνεχίζεται έως την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου (πληροφορίες στο λινκ), ο MVP του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο, επέστρεψε στην Αθήνα και στα ανοιχτά γήπεδα, εκεί από όπου ξεκίνησε, για να μιλήσει, να παίξει και να εμπνεύσει όλες και όλους τους νεαρούς αθλητές του προγράμματος.

Μαζί του, ο μικρότερος εκ των αδερφών, ο Άλεξ Αντετοκούνμπο, η μητέρα τους, Βερόνικα, η σύντροφός του, Μαράια, και τα δύο τους μικρά αγόρια.

Στο ανοιχτό γήπεδο των Ελληνορώσων με το ξεχωριστό graffiti για τον Greek Freak, η Head Coach, Εβίνα Μάλτση, υποδέχθηκε τις νεαρές αθλήτριες και τους νεαρούς αθλητές που ξεκίνησαν προπόνηση πέρυσι, για μια συνάντηση-«έκπληξη» με τον Γιάννη και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο.

Ο εμπνευστής της AntetokounBros Academy, που υποστηρίζεται από τη Nike σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και τον Οργανισμό Eurohoops, συνάντησε για πρώτη φορά τα παιδιά για τα οποία εκείνος και τα αδέρφια του δημιούργησαν αυτή την ακαδημία, για ένα παιχνίδι που θα τους έμενε αξέχαστο.

Ο Γιάννης και Άλεξ διάλεξαν τυχαία από δύο «συμπαίκτες» και έτσι ξεκίνησε το παιχνίδι. Αυτό βέβαια ήταν μόνο ένα μικρό «ζέσταμα», αφού αμέσως μετά ο Γιάννης έδωσε το σύνθημα και όλα τα παιδιά κατέβηκαν αμέσως στα γήπεδα, δίπλα στους προπονητές τους. Αυτή τη φορά, όμως, είχαν και τις οδηγίες του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο.

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο έγιναν ένα με τα παιδιά. Έβαλαν… δύσκολα στα πιο προχωρημένα και εμψύχωσαν τα πιο διστακτικά. Δεν σταμάτησαν, μέχρι να παίξουν και να μιλήσουν με όλες και όλους. Κάθε μία αθλήτρια, κάθε ένας αθλητής πήρε από μια προσωπική συμβουλή, είτε για το πώς να αντιμετωπίζει το παιχνίδι, είτε για το πώς να αντιμετωπίζει τη ζωή.

Στην AntetokounBros Academy υπάρχουν παιδιά από κάθε γωνιά του κόσμου, κάθε εθνικότητας και φύλου. Το πρόγραμμα υποδέχεται δωρεάν 100 κορίτσια και αγόρια και 12 μαθητευόμενους προπονητές σε ετήσια βάση, ενώ παρέχεται όλος ο απαιτούμενος αθλητικός εξοπλισμός. Για αυτά τα παιδιά το μπάσκετ είναι μόνο η αρχή.

Ο αθλητισμός είναι το μέσο που θα τα κάνει να ονειρευτούν, να πιστέψουν στις δυνατότητές τους και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Για να θυμούνται αυτή την ημέρα, τα παιδιά πήραν δώρο μια συλλεκτική εμφάνιση των Milwaukee Bucks με ένα ξεχωριστό μήνυμα…

Στον επόμενο… Αντετοκούνμπο

Δεν έχει σημασία από πού ξεκινάς.

Όταν παίζεις για να ανυψώσεις τους δικούς σου ανθρώπους, κανένα καλάθι δεν είναι υπερβολικά ψηλά.

 Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy υλοποιείται με τη συμβολή της Nike, αποστολή της οποίας είναι να εμπνέει τα παιδιά να εξελίσσονται μέσω του αθλητισμού. Περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο, από τον Οργανισμό Eurohoops.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργαστήρια, ομιλίες και προσφέρονται υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες από το Ίδρυμα Ωνάση.

Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στις περιοχές των Ελληνορώσων και της Λαμπρινής, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

Γίνε κι εσύ μέλος της AntetokounBros Academy, γίνε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Οι εγγραφές για τη σεζόν 2021-2022 συνεχίζονται έως την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου. Ξεκίνα ένα «ταξίδι» εμπειριών που θα σου αλλάξουν τη ζωή, δηλώνοντας δωρεάν συμμετοχή τώρα!

Διαβάστε επίσης:

AntetokounBros Academy: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη σεζόν 2021-2022