Ο Γιάννης Μήτσης, πρώην μέλος στα Ξύλινα Σπαθιά, και ο Νίκος Μεργιαλής από τους Μουσικούς Ιχνηλάτες, ανταμώνουν στην σκηνή του ΓΥΑΛΙΝΟ UP STAGE την Πέμπτη 24 Μαρτίου.

Ο Γιάννης Μήτσης και ο Νίκος Μεργιαλής, ως συνοδοιπόροι και φίλοι, μοιράζονται τις κοινές τους ανησυχίες και όρεξη για τη μουσική και παρουσιάζουν ένα live εφ’ όλης της ύλης με τραγούδια, κυρίως δικά τους, αλλά και άλλων δημιουργών, διασχίζοντας την ελληνική μουσική σκηνή σε μία μοναδική μουσική σύμπραξη.

Μαζί τους οι: Νέστωρ Κόκκαλης (τύμπανα), Δημήτρης Νάσσιος (ηλεκτρική κιθάρα), Νίκος Μπλάνας (μπάσο) καθώς και special guests…

Τα βήματα του Γιάννη Μήτση έρχονται από τις ηρωικές εποχές του ροκ. Σπούδασε εθνικομουσικολογία στο Paris 8 και έδωσε για κάμποσα χρόνια με τις μπαγκέτες του τον σφυγμό στα “Ξύλινα Σπαθιά”, το συγκρότημα που φώτισε το ελληνικό ροκ. Πέρα από τη δισκογραφία με τα Ξύλινα Σπαθιά έχει τρεις προσωπικούς δίσκους “Συνεχές ωράριον” (1997), “Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι” (2004) και “Η μόνη αλήθεια είναι ο δρόμος” (2010). Έχει γράψει τραγούδια για την Ελευθερία Αρβανιτάκη, η οποία συμμετέχει στον τελευταίο του δίσκο σε μια συγκινητική “συνάντηση” με τον Μήτση στο τραγούδι “Δεν ξέρω”, που ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα. Επίσης ενορχήστρωσε δίσκους για τον συνθέτη Γιώργο Ζήκα και έγραψε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Συνεργάστηκε με τους Μανώλη Ρασούλη, Κώστα Φασουλά, Γιώργο Σταυριανό, Κεφάλαιο 24, Παύλο Παυλίδη, Ευγένιο Δερμιτάσογλου, Θάνο Ανεστόπουλο, Φωτεινή Βελεσιώτου, V.I.C. και άλλους.

Ο Νίκος Μεργιαλής είναι ο ιδρυτής και ερμηνευτής των Μουσικών Ιχνηλατών και μαζί με το Νέστορα Κόκκαλη (drummer) αποτελούν το βασικό κορμό που συνθέτει το συγκρότημα. Μετά από δύο δίσκους “Είμαι ό,τι δεν είμαι” (2008) και “Άρχισε να φυσά” (2011), σε στίχους και μουσική του Νίκου Μεργιαλή, η παρουσία του στη δισκογραφία επισφραγίζεται με το νέο δίσκο “Ζωής Ημερολόγια” που μόλις κυκλοφόρησε από τον “Μικρό Ήρωα”. Ιδιαίτερες στιγμές στο δίσκο αποτελούν οι φιλικές συμμετοχές των Βασίλη Καζούλλη, Γιάννη Μήτση και Παναγιώτη Μπερλή στα τραγούδια του Νίκου Μεργιαλή, ενώ περιέχονται και 2 μελοποιημένα ποιήματα από την ποιητική συλλογή της Μαρίας Παναγιωτίδου “Εικονοπλασίες”. Στην, πάνω από δεκαετή πλέον, πορεία των Μουσικών Ιχνηλατών προστίθεται και ένας μεγάλος αριθμός εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και πολλές σημαντικές συνεργασίες (Μ. Πασχαλίδης, Δ. Τσακνής, Β. Παπακωνσταντίνου, Γ. Μήτσης, Ευγ. Δερμιτάσογλου), με αστείρευτη επί σκηνής ενέργεια που ξέρουν να μεταδίδουν τόσο άμεσα στο κοινό.