Την Ελλάδα και την Κύπρο επισκέπτεται ο γερμανός συγγραφέας Ίγκο Σούλτσε για εκδηλώσεις στα Goethe-Institut Athen, Goethe-Institut Thessaloniki και Goethe-Institut Nicosia, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου Αδάμ και Έβελυν (μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου).

 

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διαβάσει αποσπάσματα από το νέο του βιβλίο και θα συνομιλήσει με το κοινό. Την επόμενη μέρα, Τρίτη 8 Οκτωβρίου και ώρα 8 μ.μ. ο συγγραφέας, με συνομιλήτρια τη Λένα Διβάνη, θα συναντήσει τους αναγνώστες στο Goethe-Institut Athen. Τέλος, την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. θα βρίσκεται στο Goethe-Institut Nicosia.

 

Γεννημένος στη Δρέσδη της Ανατολικής Γερμανίας ο Ίνγκο Σούλτσε θεωρείται ο σημαντικότερος γερμανός συγγραφέας της γενιάς του. Το πρώτο του βιβλίο 33 στιγμές ευτυχίας (μτφρ. Γιώτα Λαγουδάκου) ήταν καρπός της εξάμηνης παραμονής του στη μετασοβιετική Ρωσία. Στο νέο του βιβλίο Αδάμ και Έβελιν ένα ζευγάρι που η σχέση τους βρίσκεται σε κρίση φεύγει, χωριστά, με τον Αδάμ να ακολουθεί την Έβελιν, από την Ανατολική Γερμανία και όταν επιστρέφει η χώρα δεν υπάρχει πια. Ο Ίνγκο Σούλτσε συνδέει την κωμικοτραγική αυτή ιστορία με τον μύθο των πρωτοπλάστων, με την εκδίωξή τους από τον Παράδεισο, με το απαγορευμένο δέντρο της γνώσης και τον πειρασμό. Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται την απαγόρευση, τη συνειδητοποίηση, την αναζήτηση του χαμένου παραδείσου σε μία από τις σημαντικότερες ιστορικές στιγμές του 20ού αιώνα.

 

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση