Η Odeon και η VideoRama Films παρουσιάζουν την ταινία της Λούσια Πουέντσο, Ο Γερμανός γιατρός, από τις 27 Μαρτίου 2014 στους κινηματογράφους.

Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, έχει τελειώσει. Ο διαβόητος γερμανός γιατρός Γιόζεφ Μένγκελε, έχει καταφύγει την δεκαετία του  ’60 στη Παταγονία της Αργεντινής. Εκεί θα συναντήσει μια οικογένεια, που θα τον φιλοξενήσει στην πανσιόν τους.  

Η Εύα, ο Έντζο και τα τρία τους παιδιά, θα γίνουν το ιδανικό πειραματόζωο, στα χέρια του καταζητούμενου Γερμανού Γιατρού. Όλοι στην οικογένεια, αγνοώντας την πραγματική του ταυτότητα, του συμπεριφέρονται σαν ένα καλό τους φίλο.

Γοητευμένοι από αυτόν τον χαρισματικό άνδρα, με τους ευγενικούς τρόπους, την επιστημονική του γνώση και φυσικά τα χρήματά του,  ξαφνικά ανακαλύπτουν ότι ζουν με έναν από τους μεγαλύτερους εγκληματίες όλων των εποχών, τον Γιόζεφ Μένγκελε, τον γνωστό από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς  και σαν Άγγελο του Θανάτου.

Η ταινία Ο Γερμανός γιατρός έχει λάβει 10 βραβεία της Ακαδημίας κινηματογράφου της Αργεντινής, ενώ ήταν υποψήφια για βρανείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ Κανών και η επίσημη πρόταση της Αργεντινής για τα Όσκαρ.

Σκηνοθεσία: Λουσία Πουέντσο
Πρωταγωνιστούν: Άλεξ Μπρεντεμιούλ, Ναταλία Ορέιρο, Φλορένθια Μπάδο, Ντιέγκο Περέτι, Ελένα Ροχέρ

Διάρκεια: 93’