Στο ένα μέρος, η Ειρήνη Σκυλακάκη θα παρουσιάσει τον τρίτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο Matterless και εντονότερο το ηλεκτρονικό στοιχείο, καθώς και τραγούδια από τους δύο προηγούμενους προσωπικούς της δίσκους Wrong Direction και Before Dawn, αλλά και επιλεγμένες διασκευές αγαπημένων της καλλιτεχνών.

Με νέο ήχο και την υπογραφή του Βρετανού παραγωγού Danton Supple (Coldplay, Soulsavers, Ian Brown, Morrissey, Patti Smith, The Doves) η Ειρήνη επιστρέφει στην Αθήνα, πλαισιωμένη από διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς σε ένα ιδιαίτερο σχήμα.

Irene Skylakaki band:

Τρύφων Κουτσουρέλης, πλήκτρα
Γιώργος Παναγιωτόπουλος, βιολί
Μιχάλης Πορφύρης, τσέλο
Ιάσονας Βούλγαρης, κιθάρα
Γιάννης Λαμπρόπουλος, ήχος

Στο άλλο μέρος, ο George Gaudy θα παρουσιάσει το νέο του EP The world (to me)/The sunshine kid το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Ελλάδα και Αγγλία πριν τη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ, πλαισιώνοντάς το με τη παλαιότερη μουσική του, όπου ακούγονται επιρροές από την Jazz έως την ψυχεδελική rock και από την κλασσική μουσική ως τη folk.

Στο πλαίσιο της ενότητας του ΚΠΙΣΝ, Music Escapades.
Η ενότητα Music Escapades, καθώς και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).