Αυτή τη φορά συνδυάζει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, Fr. Chopin, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo του Αstor Piazzolla, καθώς και με την αδιόρατη μελαγχoλία του τζαζίστα Βill Evans.

Τα ακούσματα τελείως διαφορετικά, αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους. Η ρομαντική αναπόληση, το ανεκπλήρωτο ερωτικό πάθος του τάγκο και η βελούδινη μελαγχολική νοσταλγία της τζαζ σε έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό. Οι μεγάλοι συνθέτες αναδεικνύονται από τις αντιθέσεις τους, αλλά και τις κοινές αναφορές τους στη ζωή, στον έρωτα και τον θάνατο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τango Final
(“Family Troupe”)
Α. Piazzolla

Polonaise no.2, op. 26
F. Chopin

Pedro A Pedro
Α. Piazzolla

Quiet Now

Valse en si mineur
(“You must Believe in Spring”, 1979)
B. Evans

Valse no.1, op.69
F. Chopin

Διάλειμμα

Nocturne no. 1, οp. 72 (posthumes)
F. Chopin

Remembering the Rain
(“New Conversations”, 1978)
B. Evans

Nocturne no. 1, οp. 15
F. Chopin

Fun Ride
(“Piano Player”, 1971)
B. Evans

Your Story
(“Turn Out the Stars”, 1980)
B. Evans

Sensuel
(“A midsummer Night’s Dream”)
Α. Piazzolla

Milonga
(“A midsummer Night’s Dream”)
A. Piazzolla

Maxine
(“New Conversations”, 1978)
B. Evans

We will meet again
(“We wil meet again”, 1979)
B. Evans

Σπύρος Μοσχόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1974. Είναι απόφοιτος του Αττικού Ωδείου (δίπλωμα πιάνου με ¨Αριστα Παμψηφεί & 1ο Βραβείο, 1992) έχοντας καθηγητή τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή. Είναι κάτοχος πτυχίου Μπάτσελορ από το Αμερικάνικό Κολλέγιο Ελλάδος όπου σπούδασε μουσικολογία και ψυχολογία και κάτοχος πτυχίου Μάστερ από το Boston Conservatory με αντικείμενο την πιανιστική εκτέλεση και καθηγητή τον πιανίστα Michael Lewin ως υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και έχει κάνει εμφανίσεις ως σολίστ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου.

Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν συναυλίες με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, σύμπραξη με την ορχήστρα εγχόρδων Symfonietta Αθηνών, με το κουαρτέτο εγχόρδων A Quartett, με την πιανίστα Θάλεια Αθανίτη, με τον βιολονίστα Πέτρο Χρηστίδη, την Σοπράνο Έλενα Κόκκα, τον πιανίστα Jason Neville Fahy με την ηθοποιό Ναντια Μητρούδη καθώς και με διάφορους άλλους καλλιτέχνες. Έχει δημιουργήσει το σχήμα Dueto Tango με τον μπαντονεονίστα Λευτέρη Γρίβα και ήδη αριθμούν αρκετές εμφανίσεις. Ασχολείται συστηματικά με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το Αργεντίνικο τανγκό καθώς και την λατινοαμερικάνικη μουσική.

Περιστασιακά έχει ασχοληθεί με την σύνθεση είτε ως μουσική επένδυση σε ταινίες μικρού μήκους είτε ως συνθέτης οργανικής και φωνητικής μουσικής. Ως σολίστ αριθμεί αρκετές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ρεσιτάλ πιάνου παρουσιάζοντας προσωπικές διασκευές σε έργα τάγκο νουέβο, καθώς και λάτιν. Oι εμφανίσεις του περιλαμβάνουν και αρκετές στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πιο πρόσφατη η συνεργασία του με τη διακεκριμένη σολίστ του ακορντεόν και συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια. Έχει διατελέσει καθηγητής μουσικής των Αρσακείων Σχολείων και εργάζεται σε διάφορα ωδεία. Διατηρεί έναν σημαντικό κύκλο μαθητών. Επίσης έχει διδάξει πιάνο στη Σχολή Xατζήβεη και είναι διορισμένος καθηγητής μουσικής στο Γυμνάσιο Φυλακών Αυλώνα. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στο τμήμα Mουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.