Οι συναυλίες του Matthew Barnes ή αλλιώς Forest Swords αποτελούν βιωματική εμπειρία, ένα οπτικοακουστικό σόου που προκαλεί όλες τις αισθήσεις, σε προσγειώνει και παράλληλα σε ταξιδεύει. Στη μουσική του μπορείς να αισθανθείς ακόμα και τον τόπο που μεγάλωσε, το Wirral της Αγγλίας. Οι ήχοι του άλλοτε απόκοσμοι και άλλοτε ονειρικοί, στοιχειώνουν και μαγεύουν τον ακροατή με τις συνεχείς εναλλαγές, τις λούπες, τα drone και τα R&B στοιχεία χωρίς, όμως, να χάνεται η αίσθηση της ροής.

Οι σκοτεινές ηλεκτρονικές μελωδίες των ατμοσφαιρικών EP Dagger Paths (2010) και Fjree Feather (2011) προετοιμάζουν το έδαφος για το ντεμπούτο άλμπουμ του Engravings που κυκλοφορεί το 2013 και λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές. Τα κομμάτια «Thor’s Stone» και «The Weight of Gold» ξεχωρίζουν και οπτικοποιούνται με μοναδικό τρόπο προσφέροντάς μας δύο αριστουργηματικά βίντεο κλιπ–ωδή στο ανθρώπινο σώμα, την ανθρώπινη ύπαρξη και το περιβάλλον μας· αστικό και μη.

Ο Forest Swords αλλάζει και εξελίσσεται παραμένοντας πιστός στα γήινα στοιχεία και το μινιμαλισμό. Αρχές Μαΐου αναμένεται η κυκλοφορία του τρίτου δίσκου του με τίτλο Compassion από τη Ninja Tune, ο οποίος είναι μια απάντηση στην αβέβαιη και επιθετική νέα πραγματικότητα που βιώνουμε. Η επίκαιρη αναζήτηση του Barnes για την εύρεση ισορροπίας μεταξύ ευφορίας και μελαγχολίας, τεχνητού και ανθρώπινου οδηγεί σε μια δυνατή δουλειά που συνδέει το παρελθόν και το μέλλον μέσα από θορυβώδεις υφάνσεις ψηφιακής υφής, φωνογραφίες και θορυβώδη beat.

Με την κυκλοφορία του άλμπουμ του θα ακολουθήσει και μια σειρά από διεπιστημονικά πρότζεκτ που θα πραγματοποιηθούν από το καλλιτεχνικό στούντιο και τη δισκογραφική εταιρεία του Forest Swords, την Dense Thruth. Μέσα στο χρόνο θα πραγματοποιηθούν συνεργασίες που έχουν να κάνουν με το σύγχρονο χορό, τις αναπαραστατικές τέχνες, τον κινηματογράφο και τις μουσικές κυκλοφορίες.

Κομβικό σημείο σε αυτόν τον φανταστικό κόσμο είναι το Compassion, ένα άλμπουμ που είναι τόσο βαρύ όσο και ευάλωτο, όπου ο Barnes μας επιβεβαιώνει ότι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης ηλεκτρονικής εποχής, πλάθοντας τα πιο καθηλωτικά κομμάτια της προηγούμενής του δουλειάς σε κάτι που φαίνεται να είναι πιο αναγκαίο.

Οι δύο προηγούμενες εμφανίσεις του στο Plisskën Festival, αλλά και η sold out συναυλία του στο six d.o.g.s το 2014 προμηνύουν μια ξεχωριστή βραδιά για το κοινό που τον έχει αγκαλιάσει και τον Matthew Barnes που μοιάζει να το έχει αγαπήσει.

Links:

Facebook: https://www.facebook.com/forestswords/?ref=ts&fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/forestswords/
Twitter: https://twitter.com/forestswords
SoundCloud: https://soundcloud.com/forestswords