Η διαδικτυακή πολιτιστική πλατφόρμα Rembrandt and the Cat παρουσιάζει το Σάββατο 20 Μαρτίου μια βραδιά με τίτλο “Ο Φλανέρ της Θεσσαλονίκης”.

Δεν είναι εύκολη η Θεσσαλονίκη που αναδύεται μέσα από τις σελίδες του Γιώργου Ιωάννου καθώς την αποτυπώνει συχνά σε μερικές από τις πλέον δύσκολες στιγμές της μακράς ιστορίας της. Ακολουθώντας με την αφήγηση της δημοσιογράφου Εύης Καρκίτη τα βήματα του στην πόλη αλλά και αναζητώντας την πόλη τόσο στην πεζογραφία του όσο και την ποίησή του συνθέτουμε μια ιστορία που την σημάδεψαν απώλειες, οδυνηρές μνήμες αλλά και προσδοκίες, η αγωνία της γραφής, οι περιπλανήσεις σε έναν βιωμένο χώρο και ο λογοτεχνικός αέναος στροβιλισμός μέσα στο χρόνο.

Με αφορμή τις αφηγήσεις του εμβληματικού μυθοποιού της Θεσσαλονίκης αναζητούμε τις εκδοχές της πόλης που με τον τρόπους τους είναι ακόμη ζωντανές αλλά και εκείνες που ζουν πλέον μόνο στις αναμνήσεις αναγνωρίζοντας την αξία και την σημασία τους στην μεγάλη περιπέτεια της Θεσσαλονίκης και των ανθρώπων της.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα πολιτισμού Rembrandt and the Cat (διαδικτυακή μετεξέλιξη της πολιτιστικής εταιρείας Thessaloniki Walking Tours) ξεκίνησε τις δράσεις της την Άνοιξη του 2020. Στόχος της είναι η δημιουργία διαδικτυακών πολιτισμικών προϊόντων (σεμινάρια λογοτεχνίας, τέχνης και ιστορίας, δημόσιες συζητήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ταξίδια, διαδικτυακές παραστάσεις και performances κ. α.)