Μπορεί ένας πλαστός, μυθιστορηματικός ήρωας να θέλει να βρει τον αληθινό εαυτό του; Ο Φίλος του Πέδρο θέλει να βγει απ’ τα ρούχα του και να ανασύρει τις αναμνήσεις έξω από τον εαυτό τους. Θέλει να δει τι φωλιάζει στο βάθος τους. Αναζητάει μια τροπική αφήγηση γεμάτη παραλλαγές, μακάμια και ποικίλματα ερμηνειών. Γι’ αυτό και όλη η αφήγηση είναι μια σύνθεση μυθιστορηματικής φόρμας, ποίησης, νουβέλας, μαρτυρίας και δοκίμιου. Με αθώο, αφελή τρόπο. Είναι μια ειρωνική ματιά της γραφής ενάντια στον εαυτό της. Ένας ρυθμικός τρόπος μνήμης. Ένας χώρος παιχνιδιού.

Βιογραφικό συγγραφέα:

Ο Κώστας Καλημέρης σπούδασε πολιτικές επιστήμες, εργάστηκε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης, αποσπάστηκε για τέσσερα χρόνια στο Παιδαγωγικό του ΑΠΘ, τμήμα Νηπιαγωγών, και ξεκίνησε εδώ και χρόνια από το περιοδικό Διαβάζω.
Γράφει κριτικά λογοτεχνικά σημειώματα σε περιοδικά και εφημερίδες. Έζησε το πένθος της χούντας και τη «χιμαιρική ευχαρίστηση» της Μεταπολίτευσης, παραπαίοντας ανάμεσα σε αλήθειες και ψέματα αυτής της ζωής σε προσωπικά και συλλογικά επίπεδα.