Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, ένωσαν τις δυνάμεις τους φέτος το καλοκαίρι

και συνάντησαν μαζί, τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Φίλιππος και η Ελεωνόρα στο πρώτο μέρος της περιοδεία τους βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στις Σέρρες, στο Βόλο, στη Θεσσαλονίκη, στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά, στην Κερατέα, και ο πρώτος κύκλος των συναυλιών τους ολοκληρώθηκε με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία  στο θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα, την Τετάρτη 18 Ιουλίου!

Το δεύτερο μέρος της «καλοκαιρινής τους συνάντησης» του Φίλιππο με την Ελεωνόρα ξεκίνησε από το Νεστόριο, στο River Party για να συνεχιστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στο πλαίσιο του φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου. Στην Κρήτη βρέθηκαν για τρεις συναυλίες στα Χανιά (9/8), στο Ρέθυμνο (10/8), και στο Ηράκλειο (11/8) για να ακολουθήσει η Ρόδος, η Χαλκιδική, η Καρδίτσα και στο τέλος Αυγούστου η Σκάλα Λακωνίας. Στις 11 Σεπτεμβρίου εμφανίστηκαν στην 77η ΔΕΘ και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα.

Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, θα τους βρει στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Παραλία Ελευσίνας, για το πανηγυρικό φινάλε αυτής της περιοδείας, στο πλαίσιο των Αισχύλειων 2012.

Σε όλες τις πόλεις το κοινό κατέκλυσε τους συναυλιακούς χώρους επιφυλάσσοντας στους δύο καλλιτέχνες πολύ θερμή υποδοχή. Ο Φίλιππος και η Ελεωνόρα με τη σειρά τους ανταμείβουν το κοινό με ένα πρόγραμμα που διαρκεί  πάνω από δυόμισι ώρες και όπου παίζουν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους όπως τα “Πού Να Πάμε”, “Μοναξιά Μου Όλα”, “Ο Μπαμπούλας Τραγουδάει Μόνος τις Νύχτες», “Πόλη Χιόνι”, “Κόψε και Μοίρασε”, “Τα Λέμε”, “Πες μου”, “Έλα”!

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ένας καλλιτέχνης που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τόσο δισκογραφικά, όσο και συναυλιακά, έχει δώσει το δικό του προσωπικό στίγμα. Χρυσοί και πλατινένιοι δίσκοι και σειρά sold out συναυλιών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
Συνεργασίες με ιδιαίτερα σημαντικούς καλλιτέχνες, εντός και εκτός συνόρων, συμπληρώνουν ιδανικά αυτό το καλλιτεχνικό κάδρο του Φίλιππου Πλιάτσικα.

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της Ελληνικής δισκογραφίας έχοντας κάνει πλατινένιες πωλήσεις και στα τρία προσωπικά album της και sold out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Η φωνή της, η ερμηνεία της, οι συνεργασίες της τόσο δισκογραφικά όσο και συναυλιακά με Έλληνες αλλά και ξένους καλλιτέχνες, το ήθος της και η σκηνική της παρουσία την έκαναν να θεωρείται η σημαντικότερη τραγουδίστρια της νέας Ελληνικής μουσικής σκηνής.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζουν ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στηρίζεται σε 3 album του Φίλιππου “Ο Μπαμπούλας τραγουδάει μόνος τις νύχτες”, “Στίλβη” και “Omnia” αλλά και στις πρόσφατες προσωπικές δισκογραφικές δουλειές των δύο καλλιτεχνών “Είπα στους φίλους μου” και “Προσοχή στο κενό”.