Η Αρχή έγινε το Νοέμβριο, με 4 εμφανίσεις σε Αγγλία και Κύπρο. Τώρα έπονται η Γερμανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία, όπου ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα βρίσκεται από 22 Γενάρη για 6 δυνατές εμφανίσεις καθώς το Ομνια συνεχίζει το ταξίδι του στην Ευρώπη.

Ο Φίλιππος Πλιάτσικας είναι ιδρυτικό μέλος και βασικός συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής των Πυξ Λαξ, έχει αφήσει το στίγμα του σε μια ολόκληρη μουσική σκηνή τόσο με τους Πυξ Λάξ όσο και με την μέχρι τώρα προσωπική του πορεία η οποία μετράει ήδη δύο χρυσούς  δίσκους και έναν πλατινένιο.

Όταν τον Αύγουστο του 2007, το Ομνια κυκλοφόρησε σε 14 χώρες σ’ όλο τον κόσμο (ανάμεσα τους η Γερμανία, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ρωσία και το Ισραήλ), έκανε ένα νέο βήμα με κατεύθυνση την Ευρώπη. Φυσικό επόμενο αυτής της κίνησης ήταν ο προγραμματισμός μιας σειράς συναυλιών μέσα στο χειμώνα του 2008 και την Άνοιξη του 2009, που έχει σκοπό να ταξιδέψει το Omnia αλλά και την παλιότερη δουλειά του Φίλιππου Πλιάτσικα και  εκτός των ελληνικών συνόρων.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας αυτής αποτέλεσε η Κύπρος και η Μεγάλη Βρεττανία, ενώ ακολουθούν μια σειρά εμφανίσεων στη Γερμανία, το Βέλγιο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι παραστάσεις της Γερμανίας έχουν ξεχωριστή σημασία για τον καλλιτέχνη, μια και απευθύνονται σε ένα ιδιαίτερα αγαπημένο στο Φίλιππο, κοινό, αυτό της ελληνικής ομογένειας, με το οποίο έχει πολύ καιρό να έρθει σε επαφή.

Για το σκοπό αυτό, ο Φίλιππος Πλιάτσικας  έχει επιλέξει τις εμφανίσεις αυτές για  να παρουσιάσει, κοντά στις παλιές επιτυχίες των Πυξ Λαξ και τα αγαπημένα προσωπικά του κομμάτια, και τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο που ετοιμάζει, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2009 από την MINOS / EMI σε δύο εκδοχές.  Στην Ελληνική  με τίτλο  Μπαλαρίνες επιτρέπονται και στην Αγγλική με τίτλο Grasp Life. 

Το μουσικό σχήμα που θα πλαισιώσει το Φίλιππο Πλιάτσικα σε όλη αυτή την περιοδεία αποτελείτε από ταλαντούχους μουσικούς και τραγουδιστές όπως:  ο Μύρωνας Στρατής ( κιθάρα, φωνητικά), o Αλέκος Αράπης (Μπάσο), o Παναγιώτης Τόλιος (Τύμπανα), o Γιάννης Σκούταρης  (πλήκτρα) και η Νίκη Γρανά (φωνή).