«Ο Φελόσιο ήταν ο μεγαλύτερος ταχυδακτυλουργός όλων των εποχών. Από όλες τις γωνιές της γης έρχονταν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις του και όλοι οι επιστήμονες της εποχής του προσπαθούσαν να δώσουν λογική εξήγηση στα μαγικά του. Κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί στο μυστήριο που έκρυβαν τα θεαματικά του νούμερα. Ένα όμως από αυτά ήταν το συναρπαστικότερο όλων. Το νούμερο με τις σκιές…»

Την Παρασκευή, 2 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η συγγραφέας και θεατρολόγος Μάγια Δεληβοριά θα ταξιδέψει διαδικτυακά τα παιδιά στη δεύτερη περιπέτεια της Μαγικής Βιβλιοθήκης της Ιζκαμπούρ και μέσα από μια διαδραστική αφήγηση θα μας γνωρίσει το βιβλίο “Ο Φελόσιο και οι σκιές” (εκδόσεις Καλέντης). Μια ιστορία για τη μυστική δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας, τον οδηγό που φωτίζει το μονοπάτι της ζωής μας.

Η βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ δεν είναι μια συνηθισμένη βιβλιοθήκη. Κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί που επηρεάζει το μυαλό και τη ζωή των επισκεπτών. Άνθρωποι από μέρη μακρινά έρχονται να την επισκεφθούν, ελπίζοντας να ζήσουν έστω και λίγα απ’ όσα έχουν ακούσει ότι συμβαίνουν στους μυστηριώδεις διαδρόμους της. Ορισμένες ιστορίες λένε ότι κάποιοι άλλαξαν και άρχισαν τη ζωή τους από την αρχή. Άλλες πάλι μιλάνε για κάποιους που χάθηκαν και δε γύρισαν ποτέ πίσω…

Η μία και μοναδική μαγική βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ βάζει… ρόδες και συναντά την Έρικα και τον Στέφανο. Μετά το μυστήριο με τα μαγικά κλειδιά, οι δύο φίλοι έχουν μια δύσκολη αποστολή: πρέπει να βρουν τι κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του Φελόσιο, του μεγαλύτερου ταχυδακτυλουργού όλων των εποχών, και ποιο ρόλο παίζουν οι μυστηριώδεις σκιές που τον ακολουθούν.

Για παιδιά άνω των 9 ετών

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή.
Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Μάγια Δεληβοριά

Η Μάγια Δεληβοριά γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ όπου ολοκλήρωσε και τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της.

Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική καθώς και σε Θεατρικά εργαστήρια του Δήμου Ηλιούπολης και Βύρωνα διδάσκοντας θεατρική αγωγή από το 1995 μέχρι και σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με την Παιγνιοθεραπεία (Trainee Playtherapist PTGR (Play Therapy Greece), μέλος του PTI (Play Therapy International))

Έχει γράψει τρία θεατρικά έργα για παιδιά που έχουν τιμηθεί με Κρατικά βραβεία από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων. Συνεργάζεται με τους εκδοτικούς οίκους Κέδρος και Καλέντης. Τα βιβλία της έχουν τιμηθεί από τη Γυναικεία Λογοτεχνική συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και έχουν αναγραφεί στο The White Ravens 2013, ανάμεσα στα βιβλία απ’ όλο τον κόσμο που επέλεξε η Διεθνής Βιβλιοθήκη Νεότητας Μονάχου. Τίτλοι βιβλίων της ήταν στη βραχεία λίστα του υπουργείου πολιτισμού για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας και στα βραβεία του λογοτεχνικού περιοδικού Αναγνώστης.

Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Διεθνή Φεστιβάλ Νέων Συγγραφέων στο Βερολίνο και στην Αυστραλία.