Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Fasil Say, ο οποίος θα δώσει μια συναυλία με τζαζ αυτοσχεδιασμού, σε μια παράσταση με τίτλο…

… «Οι κλασικοί συναντούν την τζαζ», την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, στις 21.00.

Ο Fazil Say ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με το Mithat Fenmen, ο οποίος διαισθάνθηκε το μεγάλο μουσικό χάρισμα του μαθητή του και του ζήτησε να αυτοσχεδιάζει κάθε μέρα πάνω σε μουσικά θέματα. Αυτή η επαφή με τις ελεύθερες και δημιουργικές διαδικασίες και μορφές καλλιέργησε το ταλέντο του Say στον αυτοσχεδιασμό, δημιουργώντας τον πιανίστα και συνθέτη που είναι σήμερα.

Ο Fazil Say συγκινεί το κοινό και τους κριτικούς για περισσότερα από είκοσι πέντε χρόνια, με έναν τρόπο που είναι πλέον σπάνιος, αγγίζοντας το κοινό κατευθείαν στην καρδιά. Το εξαιρετικό του ταλέντο του επέτρεψε πολύ σύντομα να χαλιναγωγήσει ακόμη και τα δυσκολότερα κομμάτια του ρεπερτορίου. Και είναι ακριβώς αυτό το μείγμα λεπτότητας και δεξιοτεχνίας που του χάρισε τη νίκη στο “Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Καλλιτεχνών Κοντσέρτου” στη Νέα Υόρκη, το 1994.

Έκτοτε έχει εμφανιστεί με όλες τις μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές ορχήστρες, ενώ το ρεπερτόριό του εκτείνεται από τον Bach, τους κλασικούς της Βιέννης και τους ρομαντικούς, έως τη σύγχρονη μουσική και δικές του συνθέσεις για πιάνο. Τα έργα του αποτελούνται από συνθέσεις για σόλο πλήκτρα, για μουσική δωματίου, καθώς και σόλο κοντσέρτα και μεγάλης κλίμακας ορχηστρικά έργα.