Βασισμένη σε μια ιστορία που η ίδια γράφει και μας αφηγείται, δημιουργεί η ζωγράφος την αφετηρία ενός διαφορετικού οδοιπορικού στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στην Κέα. Με στραμμένο το βλέμμα προς το έδαφος, σαν μέσα από ένα μεγεθυντικό φακό στρέφει την προσοχή μας σε λεπτομέρειες που συνήθως δεν παρατηρούμε.

Αφυδατωμένα χόρτα, αγκάθια, αστοιβές, φύλλα, βρύα, πέτρες γίνονται πρωταγωνιστές σε μια πυκνή σε υφή ζωγραφική από κουκκίδες και λεπτές γραμμές με τέμπερα, ακουαρέλα και χρωματιστά μολύβια.

Μαρία Βασιλάκη

Γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1957 στην Αθήνα. Σπουδές: Απέκτησε την αισθητική της παιδεία σπουδάζοντας ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. (1976-1981) με δασκάλους τον Δ.Μυταρά στο προκαταρκτικό εργαστήριο και τον Δ.Κοκκινίδη τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παρακολούθησε επίσης τα μαθήματα του εργαστηρίου σκηνογραφίας του Βασίλη Βασιλειάδη και τον κύκλο Θεωρητικών σπουδών.

Από το1977 έχει παρουσιάσει δουλειά της σε οκτώ ατομικές και πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, το εξωτερικό, την Εθνική Πινακοθήκη .Από το 1990 ασχολήθηκε με το σχεδιασμό αντικειμένων και την επιμέλεια παραγωγής τους σε μεγάλους αριθμούς (ανακυκλωμένο αλουμίνιο, ξύλοκ .ά).Συνεργάστηκε και σχεδίασε αντικείμενα για τα πωλητήρια των Αρχαιολογικών Μουσείων.

Επιμέλεια: Μαρία Βασιλάκη