Με αφορμή τα όσα είχε ακούσει για τη Σικελία, και ξεκινώντας από εκεί, ο φωτογράφος Ηλίας Μπουργιώτης, παρουσιάζει ένα οδοιπορικό επτά χρόνων, με φωτογραφίες από χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, στην Artower Agora από τις 3 Νοεμβρίου.

Ο Ηλίας Μποιυργιώτης ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Νότια Γαλλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία ανακάλυψε ότι δύο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία: η Θάλασσα και ο Ουρανός.

Και αυτά τα δύο στοιχεία αποτελούν δύο σταθερές ικανές να διαμορφώσουν τη συγγένεια των χωρών αυτών, συμπαρασύροντας τους λαούς σε κοινές δράσεις, συμπεριφορές και εκδηλώσεις.

Στις εικόνες του συνέλαβε τον τρόπο ζωής αυτών των λαών, μέσα από έντονες συγκινήσεις, τραγικές αλλά και κωμικές καταστάσεις, που μετατρέπουν τη ζωή και το θάνατο σε γιορτή.

Οι άνθρωποι του Νότου έκαναν τον φωτογράφο να αισθανθεί πως είναι να καταρρέουν τα όρια των πολιτισμών, των εθνοτήτων, των διαφορετικών δοξασιών, της γλώσσας, και να νιώσει μέσα από την επαφή με αυτούς ότι μας ενώνουν μαζί τους η καταγωγή, η ζωή και η ελπίδα για ένα κοινό αύριο.

Η έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μπουργιώτη πραγματοποιείται στα πλαίσια του Athens Photo Festival 2008.