Το θέατρο Θεμέλιο παρουσιάζει το νέο έργο της Λείας Βιτάλη, «O Ένατος γάμος». Η παράσταση θα παρουσιάζεται από το

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Είναι πλούσια, έχει όλη τη δύναμη  στα χέρια της. Ρυθμίζει τις τύχες του κόσμου. Και ετοιμάζει τον ένατο γάμο της. Ποια είναι αυτή η πανούργα γυναίκα;

Η Λεία Βιτάλη με το καινούριο της έργο κάνει μια νέα πρόταση.

Ο «Ένατος Γάμος» αποτελεί μια συνομιλία με την «επίσκεψη της Γηραιάς Κυρίας» του Φρήντριχ Ντύρρενματ. Σε μια προσπάθεια διερεύνησης της ανθρώπινης πλευράς ενός τέρατος και της αιτίας της δημιουργίας του η συγγραφέας παίρνει την ηρωίδα Κλάρα Τσαχανασιάν, από εκεί που την άφησε ο Ντύρρενματ, για να τη φέρει στη σημερινή πραγματικότητα και να συνεχίσει την επικίνδυνη πορεία της.

Η Κλάρα Τσαχανασιάν, που στην εποχή της θεωρήθηκε το σύμβολο του καπιταλισμού και της διαφθοράς, βρίσκεται τώρα στο απόγειο της δόξας της ανεβοκατεβάζοντας κυβερνήσεις και καταστρέφοντας τράπεζες και χώρες. Αλλά την ίδια στιγμή ετοιμάζει τον ένατο γάμο της με τον αγαπημένο της Άλφρεντ που την πρόδωσε. Μόνο που αυτός ο γάμος κρύβει πολλές εκπλήξεις καθώς ο Άλφρεντ είναι ήδη από χρόνια νεκρός. Ή μήπως δεν γίνει ο γάμος μ’ αυτόν;

Με το ένα πόδι στον σκληρό ρεαλισμό και το άλλο στα πιο ρομαντικά όνειρα η ηρωίδα του έργου ανατρέπει τους νόμους της φύσης αλλά και η πραγματικότητα ανατρέπει τα δικά της σχέδια μέχρι το απρόσμενο φινάλε.
Ο «Ένατος Γάμος» είναι η ιστορία ενός ανεκπλήρωτου έρωτα που ξεκίνησε πριν από 55 χρόνια για να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στο σήμερα. Και παράλληλα ένα πολιτικό σχόλιο στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα του άκρατου καταναλωτισμού, της κοινωνικής διαφθοράς και της απληστίας δοσμένο με σαρκαστικό χιούμορ.

ΠΑΙΖΕΙ η ηθοποιός Μαίρη Νάνου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Συγγραφή- Σκηνοθετική επιμέλεια: Λεία Βιτάλη
Σκηνικά-κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βίντεο: Δέσποινα Μεϊμάρογλου
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Νικόλας Αύγουστος Γκέσκερ
Παραγωγή: «Έρως Θεάτρου»