Το  Σάββατο 6  Ιουνίου 2015, ο Elias Artista θα παρουσιάσει ένα ζωντανό set από κομμάτια που εμπνέονται από το χώρο παρουσίασης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή το Quilombo παραπέμπει συνειρμικά στους σκλάβους που δραπέτευσαν, διάλεξε και τον τίτλο La Fuga.

Πρόκειται για ένα sound collage/αυτοσχεδιασμό με χρήση Η/Υ και άλλων συσκευών. Γίνεται χρήση μίας ποικιλίας μουσικών παραδόσεων (experimental, ambient, trip-hop, dubstep, house, garage, d’n’b) ενώ το βασικό συστατικό που δομεί και ενώνει το υλικό είναι η εκ μέρους του προσπάθεια ερμηνείας και αποκάλυψης μίας γλώσσας του εκάστοτε “μύθου”, στην περίπτωση μας του δραπέτη σκλάβου, σε ένα πλαίσιο όπου οι θεωρήσεις της μουσικής ως τέχνη και ως επιστήμη τέμνονται και λειτουργούν ως συναισθηματικές, πολιτικές και τελετουργικές δυνάμεις της διαμορφούμενης συλλογικής αντίληψης.

Ο Elias Artista ασχολείται με τη μουσική/καλλιτεχνική δημιουργία, παραγωγή και εκτέλεση. Από το 1985 όπου άρχισε να συμμετέχει σε μουσικά δρώμενα έως σήμερα έχει παρουσιάσει και συνδράμει σε έργα τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στην Αγγλία και Γαλλία.