Η StraDa Films παρουσιάζει σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα, την ταινία με τίτλο «Ο εξαιρετικός Κύριος Lashar»…

… την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20.30, στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου – Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote και την Ημέρα Γαλλοφωνίας  που διοργανώνεται σε συνεργασία με το τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde, στον κινηματογράφο Odeon Όπερα 1.

 
Η ταινία είναι ένα διαμάντι που έλαμψε στην πεντάδα των Όσκαρ τον περασμένο Φλεβάρη  και κάνει πρεμιέρα και στην Ελλάδα παρουσία του σκηνοθέτη Φιλίπ Φαλαρντό (Philippe Falardeau)!

ΣΥΝΟΨΗ: O κύριος Lazhar, από την Αλγερία, προτείνει τον εαυτό του ως αντικαταστάτη της δασκάλας που αυτοκτόνησε σε ένα δημοτικό σχολείο του Καναδά. Από την στιγμή που προσλαμβάνεται κάνει τα πάντα για να έρθει πιο κοντά στα παιδιά, να τους συμπαρασταθεί και να τους εξηγήσει  την ανεξήγητη ακόμη και για τους μεγάλους πολλές φορές δύναμη της απώλειας, κατευνάζοντας τις παιδικές ψυχές αλλά και τους δικούς του δαίμονες.
Ωστόσο, κανείς απ’τους συναδέλφους, γονείς, ακόμη κι απ’τα παιδιά δε γνωρίζει το παρελθόν του κυρίου Lazhar κι ότι από στιγμή σε στιγμή μπορεί απελαθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Πρόκειται για μία προσαρμογή του θεατρικού έργου της Evelyne de la Cheneliere,  όπου ο κύριος Lazhar ενσαρκώνει την συνάντηση δύο διαφορετικών κόσμων και την δύναμη της ειλικρίνειας. Ο σκηνοθέτης Philippe Falardeau με χιούμορ, ευαισθησία και ειλικρινή «ψέματα» προσφέρει μία ταινία που γοητεύει.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ: Υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας , Βραβείο Καλύτερης Καναδικής Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ του Τορόντο
 

Σενάριο: Philippe Falardeau
Σκηνοθεσία: Philippe Falardeau
Παίζουν: Mohamed Fellag, Sophie Nélisse, Émilien Néron, Danielle Proulx
Διάρκεια: 93’
Έγχρωμη