Στις 7 και 8 Ιουνίου ο βραβευμένος συγγραφέας, Edward Pomerantz έρχεται στο κινητήρας studio και την Ελληνοαμερικάνικη

Ένωση. Κατά την παραμονή του θα πραγματοποιηθούν Μaster Class και πολλαπλές εκδηλώσεις σε με, το Athens Fringe Festival, την Ελληνοαμερικανική  Ένωση, την thisisnotagallery και το ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ.

Ο Edward Pomerantz (http://www.eddiepomerantz.com/) έχει βραβευτεί με δύο Writers Guild Of America Awards. Αυτή τη στιγμή διδάσκει σεναριογραφία στο Κολούμπια (Columbia University Film School) και είναι ο ιδρυτής και διευθυντής της Ακαδημίας Γραφής του Χάρλεμ (Harlem Arts Alliance Dramatic Writing Academy).  Ένα απο τα 35 του σενάρια ήταν για την ταινία CAUGHT, μία ταινία της Sony Pictures Classics, βασισμένη στη νουβέλα του INTO IT η οποία προτάθηκε για τρία Independent Spirit Awards.

CAUGHT

Η κινηματογραφική ταινία του Edward Pomerantz, CAUGHT θα παρουσιαστεί στο θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης τη Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 7.00 μμ.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα –σκηνοθέτη.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, τηλ. 210-3680900 (εσωτ. 152)
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

MASTER CLASS -PHYSICAL COMEDY

Την Τρίτη 8 Ιουνίου, ο Edward Pomerantz θα παραδώσει Master Class με θέμα το physical comedy για περφόρμερς και συγγραφείς στο κινητήρας στούντιο, εστιάζοντας στη σχέση του συγγραφέα με τον ρόλο που δημιουργεί.

Θα δώσει παραδείγματα από τη δουλειά του διαβάζοντας αποσπάσματα από τα έργα και τα σενάρια του. Θα μιλήσει για το πως διαμορφώνει ένα χαρακτήρα μέσα από τον τρόπο που αυτός/αυτή κινείται, μέσα από τις διαφωτιστικές χειρονομίες και δράσεις. Θα εστιάσει στο πως καθορίζεται η ένταση, η ταχύτητα και ο ρυθμός του ρόλου κατά τη διάρκεια της συγγραφής του.
Τέλος , θα προβληθούν αποσπάσματα από γνωστές ταινίες και θα σχολιάσει τη διαμόρφωση ρόλων πάνω σε αυτές.
ΩΡΑ: 14.00-17.00
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: κινητήρας στούντιο,  Ερεχθείου 22, Ακρόπολη τηλ.210 9248328

ΚΑΙ ΜΕΤΑ……………………..

ELECTRA: THE REWRITE

To ELECTRA-THE RE WRITE πρόκειται για μία ανατρεπτική παρωδία της ¨Ηλέκτρας” και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στην έναρξη του  Athens Fringe Festival 2010 στις 16 και 17 Ιουνίου σε συνεργασία με το IN PROGRESS festival  που διοργανώνει ο κινητήρας studio.

To έργο έχει στοιχεία ελληνικής τραγωδίας, αμερικανικού βοντβίλ (vaudeville), και είναι εμπνευσμένο από ταινίες δρόμου (Bob Hope Road Movies) και τραγούδια των Χάρολντ Άρλεν, Τζώνι Μέρσερ και Έρβινγκ Μπερλίν. Η Ηλέκτρα απεγνωσμένα προσμένει τον αδερφό της Ορέστη να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πατέρα τους Αγαμέμνονα, σκοτώνοντας τον Αίγισθο και την Κλυταιμνήστρα. Δεν αντέχει άλλο να περιμένει και αγνοώντας τους νόμους των Θεών, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση με τα ίδια της τα χέρια, και να ξαναγράψει την ιστορία … το δικό της έργο. Απρόσμενα όμως ανατρέπονται όλα.