Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει έναν Μουσικό Περίπλου της Μεσογείου με τον Δώρο Δημοσθένους και τους συνεργάτες του Lamia Bedioui από την Τυνησία, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη, Μάρθα Μαυροειδή κ.ά.

Αποπλέουν από την Κύπρο και ταξιδεύουν σε άλλα λιμάνια και λαούς,  που μας ενώνουν η κοινή  μοίρα, οι καημοί και η ιστορία της Μεσογείου.

Ένας μελωδικός περίπλους με τραγούδια των λαών μιας θάλασσας που υπήρξε το κέντρο της ιστορίας και του παγκόσμιου πολιτισμού για πολλούς αιώνες.

Ο Δώρος Δημοσθένους ερμηνεύει τραγούδια δημοτικά, δημιουργήματα του λαού, αλλά και επωνύμων συνθετών, δίνοντας  έμφαση στα τραγούδια της Κύπρου, από το μεσαίωνα  και την αναγέννηση, μέχρι τις μέρες μας.

Παράλληλα,  κρίκοι συνδετικοί  ανάμεσα σε μελωδίες διαφορετικής προέλευσης είναι κείμενα, από συγγραφείς που επισκέφτηκαν τους διάφορους τόπους και από τη λαϊκή παράδοση, ή κείμενα γραμμένα ειδικά για τη συναυλία.

Στην παράσταση συμμετέχουν φιλικά η Lamia Bedioui από την Τυνησία, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή από τη Θράκη, η Μάρθα Μαυροειδή κ.ά.

Αφήγηση: ο ποιητής Λίνος Ιωαννίδης
Ενορχήστρωση: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Η παράσταση πραγματοποιείται με την χορηγία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωσήφ Ιωσήφ.

Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.