Επιτέλους, για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Dunkelbunt! Στις 17 Ιουνίου, ο νέος θεσμός της πόλης, τα Gazarte Taratsa Live Sessions, φιλοξενούν τον Γερμανό Βασιλιά του Ρυθμού και δημιουργό των μεγάλων summer hits Cinnamon Girl και La Revedere σε ένα δροσερό Electro-Swing dj set που θα μετατρέψει το Γκάζι σε τροπική παραλία, την Αθήνα σε θάλασσα με τιρκουάζ νερά, και την Ταράτσα του Gazarte σε ονειρεμένο νησί όπου θα χορέψουμε, όλοι μια παρέα, απολαμβάνοντας κλασικά κοκτέιλ και τσιμπολογώντας τις λιχουδιές που θα μας ετοιμάζει ο σεφ.

Γεννημένος στο Αμβούργο, ο Dunkelbunt, κατά κόσμον Ulf Lindemann, ξεκίνησε από νωρίς να πειραματίζεται με τους ήχους, με πρώτες του αγάπες το hip hop και την ηλεκτρονική μουσική. Αυτή η δεύτερη είναι που τον έκανε το 2001 να αναζητήσει την τύχη του στη Βιέννη, που είχε πλούσια σκηνή σε αυτό το είδος. Σύντομα όμως ερωτεύτηκε τη μουσική πολυφωνία και πολυρρυθμία της πόλης, που συνδύαζε επιρροές από την παραδοσιακή μουσική των Βαλκανίων, αλλά και της Ανατολής. Όπως έχει πει ο ίδιος, «Ο κόσμος προσφέρει ένα μουσικό πλουραλισμό που κόβει την ανάσα. Ποτέ δεν θα μου περνούσε από το μυαλό να συμβιβαστώ με το να ασχοληθώ μόνο με ένα είδος». Και πράγματι, στον ήχο του, εκτός από το τόσο χαρακτηριστικό του Electro-Swing, ανιχνεύει κανείς στοιχεία dub, dancehall, hip hop, αλλά και balkan beatz και urban klezmer. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός είναι που του έχει χαρίσει τον τίτλο του Μάγου των Τονικών Χρωματισμών.

Να λοιπόν κι ένας Γερμανός που όλοι θα χαρούν που έρχεται στην Ελλάδα, για να λάβει μέρος στα Gazarte Taratsa Live Sessions, το μοναδικό θεσμό που δεν έχει άλλο σκοπό από το να χαρίσει το κέφι! Κυρίες και κύριοι, καλωσορίστε για πρώτη φορά στη χώρα μας τον Dunkelbunt!