Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς Black Athena και μέσα από τον ανανεωμένο μουσικό θεσμό Culture Jam, υποδέχεται τον Mala, έναν από τους πιο γνωστούς DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας dubstep μουσικής σκηνής, και σας προσκαλεί να τον γνωρίσετε από κοντά και να χορέψετε στη μουσική του.

Ο Mala θα βρίσκεται το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, 19.30, στον Πύργο Βιβλίων του ΚΠΙΣΝ να μοιραστεί τις απόψεις του περί μουσικής και τις πολυπολιτισμικές εμπειρίες του*. Στη συνέχεια, θα ξεσηκώσει το κοινό του ΚΠΙΣΝ με τους ήχους του, μπλέκοντας παραδοσιακές Κουβανέζικες και Περουβιανές μελωδίες με dubstep ρυθμούς, σε ένα μοναδικό πάρτυ στον Φάρο, το οποίο θα ξεκινήσει η DJ Anna Mystic.

Ο Mala (Mark Lawrence) είναι μέλος του βρετανικού σχήματος Digital Mystikz (DMZ) το οποίο σημάδεψε την δημιουργία της Dubstep σκηνής στo Λονδίνο. Το 2011, σε μια συνεχή μουσική αναζήτηση, ο Mala ταξίδεψε στην Κούβα μαζί με τον διάσημο παραγωγό του BBC Gilles Peterson και ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα άλμπουμ με το όνομα “Mala In Cuba”, το οποίο και κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2012. Εμπνευσμένος από την αγάπη του Peterson για την Κουβανέζικη μουσική, ο Mala συνδύασε μοναδικά παραδοσιακές μελωδίες με τη soundsystem κουλτούρα, μέσα από ένα μουσικο-ανθρωπολογικό ταξίδι που ενώνει δύο –φαινομενικά – ασύμβατα είδη.

Τον Ιούνιο, κυκλοφόρησε το δεύτερο του άλμπουμ ”Mirrors” το οποίο αποτελεί τη συνέχεια του ταξιδιού αυτού με επίκεντρο τις παραδοσιακές μουσικές του Περού.

Ακούστε τον πριν τον ζήσετε στο ΚΠΙΣΝ: https://www.youtube.com/user/maladmz

Το Culture Jam είναι ένα εναλλακτικό μουσικό αφιέρωμα που έχει ως στόχο να ανοίξει ένα παράθυρο στην παγκόσμια και εγχώρια dance μουσική σκηνή και την εξέλιξή της. Οι καλεσμένοι του Culture Jam μεταφέρουν τις εμπειρίες τους μέσω μιας ανοιχτής συζήτησης με το κοινό, ενώ στη συνέχεια παρουσιάζουν μέρος της δουλειάς τους σε ένα live DJ-set.

*Η συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο Βιβλίων θα διεξαχθεί εξ ’ολοκλήρου στα αγγλικά.

Ελάτε στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το Shuttle Bus!

Και μην ξεχνάτε! Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού – Φιξ και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ στην επιστροφή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο http://www.snfcc.org/visitors-center/planning-your-visit/?lang=el