Σε μια συναυλία εφ’ όλης της ύλης ο Διονύσης Τσακνής θα εμφανιστεί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 20:30 στο Κηποθέατρο Παπάγου.

Μαζί του θα εμφανιστούν οι φίλοι και συνεργάτες του: Ρίτα Αντωνοπούλου – Κώστας Θωμαΐδης – Νίκος Ζιώγαλας – Κίτρινα Ποδήλατα – Γιάννης Μηλιώκας – Φίλιππος Πλιάτσικας –Βιολέτα ‘Ικαρη κ.α.

Ο  Διονύσης Τσακνής  σπούδασε  οικονομικές επιστήμες  και μουσική, μα στο τέλος τον κέρδισε η  Μουσική. Για δύο χρόνια δίδαξε θεωρητικά της μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης του,  την Καρδίτσα.

Έχει εκδώσει 33 δίσκους, έχει γράψει μουσική σε 70 και πλέον θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες. Έχει αποσπάσει τρία βραβεία για τη μουσική του (δύο για το θέατρο και ένα για το τραγούδι) και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συναδέλφους του συνθέτες και στιχουργούς.  Αναμένοντας  πάντα  καινούριες συνεργασίες,  τα τραγούδια του έχουν τραγουδηθεί  από άξιους και δημοφιλείς τραγουδιστές, τραγουδίστριες και ηθοποιούς.

Ξεχωριστή είναι η δωδεκάχρονη συνεργασία του με τον φίλο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα,  που συνεχίστηκε παρέα και με τον Φίλιππο Πλιάτσικα  σε μουσικές παραστάσεις ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αξίζει να σημειωθεί η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μίκης Θεοδωράκης,  αναθέτοντάς του να μελοποιήσει το έργο του «Ο ήλιος και ο χρόνος»  που πολλά χρόνια πριν, είχε μελοποιήσει ο ίδιος και να παρουσιάσει τις δύο εκδοχές του έργου,  στο  Μέγαρο Μουσικής την ‘Ανοιξη του 2000.

Eπί δέκα χρόνια ήταν βασικός συνεργάτης στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ενώ αρθρογράφησε και σε άλλα περιοδικά & εφημερίδες,

Από το καλοκαίρι του 2015 έχει αναλάβει Πρόεδρος της ΕΡΤ.