Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού BΕΤΟΝ 7, παρουσιάζει τη συναυλία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με τίτλο “Songs without Words” την Πέμπτη

22 Δεκεμβρίου 2011.

Ο συνθέτης, ολοκληρώνοντας τη μουσική για την παράσταση «Ερωτόκριτος», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, επιστρέφει στο συναυλιακό χώρο για να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, θεατρικά τραγούδια και ανέκδοτες ορχηστρικές συνθέσεις.

Ο έντονα αισθηματικός και μελωδικός κόσμος του Δημήτρη Μαραμή θα ξεδιπλωθεί σε μία συναυλία όπου τα κομμάτια θα ερμηνεύσουν κουαρτέτο εγχόρδων, φωνές και πιάνο. Εκτός από το συνθέτη, που θα είναι στο πιάνο, το κουαρτέτο αποτελείται από τους μουσικούς Λαέρτη Κοκολάνη, Ζήσιμο Σκουλούκη, Ίρις Λουκά, και Αλέξανδρο Μποτίνη. Τα φωνητικά αποδίδει η Κορίνα Λεγάκη.

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama. Έκανε επίσης μεταπτυχιακό στη σύνθεση, με το συνθέτη Brian Elias, καθηγητή της Royal Academy of music στο Λονδίνο.

Έχει κυκλοφορήσει τους δίσκους: Σκοτεινός Έρωτας (μελοποιημένος Φ.Γκ.Λόρκα – ερμηνευτής Μ. Φραγκούλης), Κυριακές μες στο Χειμώνα (μελοποιημένοι: Καρυωτάκης, Πολυδούρη κ.α.), Σκηνές από Βουβή Ταινία (στίχοι: Σ. Τριβιζάς) και Σονέτα του Σκοτεινού Έρωτα (Φ.Γκ.Λόρκα).

Έχει γράψει μουσική σε περισσότερες από τριάντα πέντε θεατρικές παραστάσεις με τελευταίες συνεργασίες: «Ερωτόκριτος» σκηνοθεσία Στ. Λιβαθινού στο Ακροπόλ,  «Παραμύθι Χωρίς Όνομα» στο Εθνικό Θέατρο, «Οθέλλος» σε σκηνοθεσία Γ. Κιμούλη. Έχει γράψει μουσική για κινηματογράφο, με τελευταίες συνεργασίες τον Απόστολο Δοξιάδη στο ντοκιμαντέρ LOGICOMIX, και το «Μαύρο Λιβάδι» του Β. Μαρινάκη. Έχει συνεργαστεί γενικά με: Εθνικό Θέατρο, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Θέατρο Στοά, English Shakespeare Company στη Βρετανία, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης κ.α.