Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα θα ενσαρκώσουν μια ιστορία του βιβλίου οι:

Μαρία Βέη (Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια, Ιδιοκτήτρια Θεραπευτικού Κέντρου Αξίζω)
Χρήστος Πεζηρκιανίδης (Ψυχολόγος στην Πολεμική Αεροπορία, Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου)

Θα διαβάσουν από το βιβλίο οι:

Χριστίνα Κορωναίου (Καθηγήτρια Φιλόλογος)
Σουζάνα Βαρτάνη (Ηθοποιός)


Τι θα γινόταν αν οι κολλητοί µας ήταν ψυχολόγοι; Πώς θα έµοιαζαν οι συζητήσεις που κάνουµε µαζί τους όταν βγαίνουµε για ένα κρασί ή για ένα καφέ; Όταν αναλύουµε τα θέµατα που µας απασχολούν;

Θέµατα όπως:

• Γιατί πέφτω συνέχεια σε τέτοιου είδους άτοµα;
• Του τα ‘χω πει τόσες φορές του άντρα µου. Γιατί δεν αλλάζει;
• Γιατί κολλάω και δεν µπορώ να πάρω µια απόφαση;
• Γιατί µου παίρνει τόσο χρόνο να ξεκολλήσω από τον/την πρώην µου;
• Μου αντιστέκεται πολύ αλλά θα τον/την στρώσω εγώ…
• Μα όλα εγώ πρέπει να τα κάνω επιτέλους;
• Έχω αλλάξει τόσους συντρόφους. Πότε θα βρω τον σωστό;
• Με έχει κουράσει ο ξερόλας συνάδελφος… ∆εν αντέχω άλλο!
• Πως µπορώ να νιώσω την ευτυχία;

Αυτά και άλλα πολλά, εξίσου σηµαντικά ζητήµατα, συζητούν οι φίλοι µε τον κολλητό-ψυχολόγο τους µέσα στο βιβλίο αυτό. Με έξυπνους, καθηµερινούς διαλόγους και προκλητικά επιχειρήµατα, ο ∆ηµήτρης Φλαµούρης, PhD, συνδυάζει τις ψυχολογικές θεωρίες µε τη µαθηµατική λογική, προσεγγίζοντας πολύ διαφορετικά τις καταστάσεις που καθηµερινά πολιορκούν τον συναισθηµατικό µας κόσµο. Μέσα από 12 αυτοτελείς ιστορίες, το βιβλίο βοηθάει στην απόκτηση αυτογνωσίας και στην εύκολη κατανόηση των βαθύτερων ζητηµάτων που απασχολούν όλους µας. Έτσι, καταφέρνει να γίνει ο φίλος µε τον οποίο όλοι θα θέλαµε να βγούµε για ένα καφέ. Ή, ακόµα καλύτερα, για ένα κρασί…!

Ο Δηµήτρης Φλαµούρης γεννήθηκε και µεγάλωσε στη ∆ράµα. Το 1996 αποφοίτησε από το Μαθηµατικό τµήµα του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές του στο Λονδίνο, όπου απέκτησε µεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πάνω στα χρηµατοοικονοµικά µαθηµατικά.
Εργάστηκε σε διεθνείς επενδυτικές τράπεζες στο Λονδίνο µέχρι το 2009 και έπειτα σε εγχώρια χρηµατιστηριακή εταιρεία έως το 2015. Από το 2014 διδάσκει στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών.

Κάνοντας µια αποφασιστική αλλαγή πορείας, το 2016 αποφοίτησε από τη σχολή ψυχολογίας του University of East London, όπου ειδικεύτηκε στον τοµέα της Θετικής Ψυχολογίας. Πλέον, διοργανώνει βιωµατικά σεµινάρια, αρθρογραφεί και διατηρεί το δικό του blog (www.dimitrisflamouris.com), συνδυάζοντας το µαθηµατικό του υπόβαθρο µε τον χώρο της ψυχολογίας και της ευτυχίας. Παράλληλα, ασχολείται µε το κρασί και έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 65 χώρες συλλέγοντας εµπειρίες από όλα τα µέρη του πλανήτη.


Το πρωτότυπο και πρακτικό εγχειρίδιο αυτογνωσίας του Δημήτρη Φλαμούρη, «Ψυχο-λογικές Σχέσεις» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή.