Η διοργάνωση, που είναι ανοιχτή για το κοινό και με ελεύθερη είσοδο, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», από τις 11 έως τις 14 Απριλίου 2018.

Η ιδιαιτερότητα του διαγωνισμού “De Bach au Jazz” έγκειται στο εύρος των μουσικών εκφράσεων που καλύπτει: την κλασσική, ρομαντική και σύγχρονη έντεχνη μουσική καθώς και ένα σκέλος αυτοσχεδιασμού και Jazz.

Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί οι Διαγωνισμοί “De Bach Au Jazz”:

• για πιάνο, το 2013 στο Παρίσι, στην Schola Cantorum, όπου συμμετείχαν 115 υποψήφιοι από 23 χώρες, με βραβευθέντες και από την Ελλάδα, τους πιανίστες Δεστούνη και Τσιλιβάκου
• για σύνθεση, το 2015-16 μέσω διαδικτυακής οργάνωσης, με 75 συμμετέχοντες και βραβευθέντες από τις ΗΠΑ, Σερβία, Ιταλία κ.ά.

Στο φετινό Διαγωνισμό έχουν εγγραφεί 128 υποψήφιοι από 18 χώρες με πολλούς διαγωνιζόμενους από την Ελλάδα. Οι διαγωνιζόμενοι θα είναι κατανεμημένοι σε 6 χωριστά επίπεδα ανάλογα με την ηλικία τους, από 6 έως 30 χρονών.

Τα βραβεία είναι χρηματικά, συνολικής αξίας 8.500 ευρώ. Το πρώτο βραβείο αφορά σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ καθώς και συναυλίες, ρεσιτάλ και ηχογραφήσεις στην ΕΡΤ, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Νάκα και εγγραφές στην Διεθνή Ακαδημία Πιάνου “Πόρος 2018” κ.ά. Ένα ειδικό βραβείο είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Nathalie Voyatzis για την καλύτερη εκτέλεση Jazz ή αυτοσχεδιασμού, ενώ ένα επιπλέον βραβείο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Ευστρατίου Μανουσάκη για την καλύτερη εκτέλεση Σονάτας Μπετόβεν.

Όλοι οι διαγωνιζόμενοι θα λάβουν Δίπλωμα Συμμετοχής. Η επιτροπή κριτών αποτελείται από καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από τις Ελλάδα, Γαλλία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Ρωσία, Γερμανία και Ουγγαρία.

Συντελεστές:

Οργάνωση: “Association Nathalie”, Παρίσι
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λίλια Μπογιατζίεβα

Ιστοσελίδα συλλόγου: http://association-nathalie.com
Ιστοσελίδα διαγωνισμού: http://concours-debachaujazz.com