Από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, θα προβάλλεται στους κινηματογράφους η νέα ταινία του Περικλή Χούρσογλου Ο Διαχειριστής. Θέλοντας να μιλήσει για καταστάσεις καθημερινές, συμπεριφορές οικείες, ο σκηνοθέτης δημιούργησε μια ταινία με άξονα την οικογένεια, πρωτοτυπώντας: Επέλεξε για πρωταγωνιστές μια πραγματική οικογένεια, τη δική του, κρατώντας ο ίδιος το βασικό ρόλο.

Ήθελα να κάνω μια ταινία για τις 15 μέρες που η ζωή στο σπίτι μοιάζει αφόρητη. Γι’ αυτό το καζάνι που βράζει, το καθημερινό γυαλόχαρτο, που μπορεί δυο άνθρωποι να χωρίσουν, μπορεί όμως και να βγουν καθαρότεροι και που να τελειώνει, όχι όταν όλα πια έχουν περάσει, αλλά όταν ο πυρετός, μετά από μέρες 40ο, πρώτη φορά δείχνει 38.5ο. Με δύναμη αγκαλιάζεις τον σύντροφό σου, ενώ τα φριχτά λόγια κι οι φριχτότερες σκέψεις είναι ακόμα στον αέρα, δηλώνει ο Περικλής Χούρσογλου.

Κεντρικός ήρωας ο Παύλος, ένας άνδρας κοντά στα 50, παντρεμένος με τη Νίκη, με δύο παιδιά.
Μια μέρα η μητέρα του, διαχειρίστρια της πολυκατοικίας που μένει και όπου βρίσκεται το μαγαζί του Παύλου, μια μικρή κάβα από τον πατέρα του, του ζητά να τη βοηθήσει. Η κεντρική αποχέτευση έχει διαλυθεί, βρήκε ένα Ρώσο για φτηνότερα, ο Ρώσος όμως τη γέλασε και τώρα όλοι την κατηγορούν πως έχει φάει λεφτά. Ο Παύλος στην αρχή τα παίρνει, τόσες φορές της είχε πει να μην αναλάβει, στη συνέχεια όμως καταλαβαίνει πως η κ. Βιολέτα, κοντά 75, δεν έχει κανέναν.

-Ορκίζομαι, να φροντίσω την πολυκατοικία και τις περιουσίες μας, να φροντίσω για το κοινό καλό. Λέει στη γενική συνέλευση. Ταυτόχρονα ένα όραμα γεννιέται στον Παύλο, να κάνει το μικρό αυτό κόσμο καλύτερο!

Μέσα σ\’ όλ\’ αυτά ένα κορίτσι, η Γιάννα, με τα μισά του χρόνια. Πρώτη θ’ αγγίξει το χέρι του, πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια γάμου, ο Παύλος θα φιλήσει μια άλλη γυναίκα.

«Κανένα δέντρο δε φτάνει τον ουρανό», λέει μια παροιμία. Τα προβλήματα μοιάζει να μην έχουν τελειωμό. Κι άλλη βλάβη κι άλλα λεφτά κι άλλες επισκευές, οι σωλήνες θα χάσκουν πάντα, πάντα η μάνα του θα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του γιου της, ολοένα πιο πολύ θα λείπει ο Παύλος από τη Νίκη, ακόμα κι η Γιάννα, το «δώρο», θα γίνει βάρος.

-Είμαι στη μέση του ωκεανού, πνίγομαι κι όλοι, όλοι σας κάθεστε με κοιτάτε και κάνετε κριτική… Κι ενώ ο Παύλος αγγίζει τα όρια του, ένα δροσερό αεράκι θα φυσήξει και θα του δείξει πως η λύση που ψάχνει γύρω, βρίσκεται μέσα του και πως η ζωή δεν είν\’ πικρή μονάχα.

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Περικλής Χούρσογλου, Επιμέλεια Σεναρίου : Γιαν Φλάϊσερ, Φωτογραφία: Σταμάτης Γιαννούλης, Μοντάζ – Σχεδιασμός ήχου : Κινάν Ακάουι, Σκηνικά – Κοστούμια : Αναστασία Αρσένη. Ήχος : Νίκος Παπαδημητρίου, Μουσική – Στίχοι – Ενορχήστρωση : Γιάννης Αρζιμάνογλου, Μακιγιάζ : Γιάννης Παμούκης, Διεύθυνση Παραγωγής : Βίκυ Νικολέττου, Εκτέλεση Παραγωγής : Νίκος Νικολέττος – PROTASIS PRODUCTION.

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Περικλής Χούρσογλου, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Ευσταθία Τσαπαρέλη, Κώστας Βουτσάς, Κατερίνα Γιουλάκη, Κωνσταντίνος Χούρσογλου, Ιορδάνης Χούρσογλου, Όλγα Δαμάνη, Νίκος Γεωργάκης, Ασπασία Κοκόση, Κωνσταντίνα Σαββίδη, Μενέλαος Ντάφλος κ.α.

Η ταινία τιμήθηκε με το Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών (FIPRESCI), στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2009.