Έξι πολύτιμες και εντυπωσιακές μινιατούρες εξαιρετικής δύναμης, γραμμένες από την ελεύθερη και πολύμορφη πένα της Λεϊλά Σλιμανί, βραβείο Goncourt 2016 για το βιβλίο της Γλυκό τραγούδι. Δημοσιευμένα στο ανεξάρτητο, αντισυμβατικό, εβδομαδιαίο περιοδικό πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού Le 1, τα κείμενα του βιβλίου προσεγγίζουν με τόλμη το ζήτημα του διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών. Είτε πρόκειται για διηγήματα με τον τρόπο του Τσέχωφ- Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες- είτε για πολιτικά κείμενα, όπως το Φονταμενταλιστές σας μισώ, γραμμένο με το αίσθημα του επείγοντος και υπό τo κράτος οργής την επομένη των επιθέσεων στο Μπατακλάν, εντυπωσιάζουν με την ξεχωριστή, απροκατάληπτη, ανυπέρβλητης χάρης, οπτική τους.

Τα κείμενα του βιβλίου διαπνέονται από τα βασικά χαρακτηριστικά που συνθέτουν τον κόσμο της Σλιμανί: δίψα για ελευθερία και απόρριψη κάθε δογματισμού.

Βιογραφικό

Η Λεϊλά Σλιμανί γεννήθηκε στο Ραμπάτ του Μαρόκου το 1981 και ήρθε στο Παρίσι σε ηλικία 18 ετών. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και άρχισε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στο εβδομαδιαίο γαλλόφωνο παναφρικανικό περιοδικό Jeune Afrique. Το πρώτο της μυθιστόρημα Dans le jardin de l’ogre εκδόθηκε από τον οίκο Gallimard τo 2014. Δυο χρόνια αργότερα, κυκλοφόρησε από τον ίδιο εκδότη το Chanson douce, με το οποίο κέρδισε το βραβείο Goncourt 2016 και το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά με τον τίτλο Γλυκό τραγούδι.