Ο Δημήτρης Μαραμής παρουσιάζει την Παρασκευή 31 Ιουλίου το ρεσιτάλ Μυστικός Έρωτας με βασικό ερμηνευτή τον Θοδωρή Βουτσικάκη, στο Φεστιβάλ Σερίφου 2015.

Τον Δημήτρη Μαραμή, τον Θεόδωρο Βουτσικάκη και τον Πατέρα Δανιήλ, ιερέα της Κάτω Χώρας Σερίφου, τους απολαύσαμε το φετινό χειμώνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εκεί έδωσαν για πρώτη φορά μαζί ρεσιτάλ με τίτλο Μυστικός Έρωτας. Ο Δημήτρης Μαραμής είναι ένας νέος ταλαντούχος συνθέτης ο οποίος έχει κάνει σπουδές στο πιάνο στο Royal Welsh College of Music and Drama στη Μ. Βρετανία. Έχει γράψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μουσική για 35 θεατρικά έργα και έχει κυκλοφορήσει αρκετούς δίσκους.

Τα τέσσερα μεγάλα του έργα Μυστικός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία, Αy Amor, Ερωτόκριτος, τον έχουν καθιερώσει στο χώρο της ποιοτικής μουσικής. Από αυτούς τους κύκλους επιλέγει τραγούδια και τα πλέκει σ’ ένα ζωντανό διάλογο με παραδοσιακά τραγούδια της Αρμενίας, της Σερβίας, της Ρωσίας, της Κ. Ιταλίας και άλλων περιοχών. Κοινό θέμα τους ο έρωτας. «Η μουσική» , όπως μας λέει και ο συνθέτης, «δεν έχει σύνορα και αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα. Συνδέει τους λαούς αναδεικνύει τις συγγένειες και τις κοινές τους ρίζες».

Κύριος ερμηνευτής των μουσικών συνθέσεων του Δ. Μαραμή είναι ο Θοδωρής Βουτσικάκης ενώ η επιλογή του Πατέρα Δανιήλ δεν ήταν τυχαία. Βασικό κριτήριο υπήρξε «το πάντρεμα δύο διαφορετικών φωνών. Δύο διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες που συναντιούνται σ’ ένα πολυεθνικό μουσικό σύμπαν κάτω από την μπαγκέτα του συνθέτη. Ο Θ. Βουτσικάκης με τη βελούδινη λυρική χροιά και ο Πατέρας Δανιήλ με τη βιωματική γνώση παραδοσιακών μελισμάτων και ηχοχρωμάτων».