Στο χώρο Βιβλίου και πολιτισμού Εν Πλω, από το φθινόπωρο του 2015 λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία ένας κύκλος συζητήσεων με πνευματικούς δημιουργούς (ποιητές, πεζογράφους, μουσικούς και ζωγράφους), οι οποίοι παρουσιάζουν στο αναγνωστικό κοινό το έργο τους και την αντανάκλασή του στην καθημερινότητά μας.

Τη σειρά των συναντήσεων επιμελείται και συντονίζει ο ποιητής Δημήτρης Κοσμόπουλος.

Ο πρώτος κύκλος συναντήσεων για το 2016 ξεκίνησε στις 21/1 με το αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Κοντό, ένα χρόνο ακριβώς μετά την εκδημία του.

Την Πέμπτη 2 Ιουνίου ο Δημήτρης Κοσμόπουλος συναντά τον ποιητή Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Γεννήθηκε στην Πάτρα (6.12.1939). Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, το 1959, έλαβε το δεύτερο βραβείο στον πρώτο πανελλήνιο παμφοιτητικό διαγωνισμό ποίησης που είχε οργανώσει η Πανσπουδαστική, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γέννηση του Κωστή Παλαμά, με κριτική επιτροπή τους Αντρέα Καραντώνη, Λέοντα Κουκούλα και Όμηρο Μπεκέ. Από το 1962 έως το τέλος του 1996 εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Το 1970 μετεκπαιδεύτηκε επί τετράμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες (FirstNationalBank Σικάγου) σε θέματα πιστωτικών καρτών και δανείων καταναλωτικής πίστης. Κατά το διάστημα 1984-1996 είχε αναλάβει την έκδοση του πολιτιστικού περιοδικού της Τράπεζας Εμείς, και την τελευταία δεκαπενταετία της υπηρεσίας του ήταν υπεύθυνος του Τομέα Εκδόσεων & Ιστορικού Αρχείου της Τράπεζας και διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων. Το 2006 ανακηρύχτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και το 2010 του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 2015 βραβεύτηκε από το Ίδρυμα Πέτρου Χάρη της Ακαδημίας Αθηνών για το σύνολο του έργου του.