Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Institut français d’Athènes) και η ATOPOS cvc παρουσιάζουν την έκθεση του Charlie Le Mindu \”Τετράδια μόδας\” η οποία θα

εγκαινιαστεί την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 20.00 παρουσία του καλλιτέχνη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Ιουλίου και διοργανώνεται  στο πλαίσιο της έκθεσης ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα που παρουσιάζεται από την Atopos Contemporary Visual Culture υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και του Δήμου Αθηναίων στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 (14 Μαΐου – 31 Ιουλίου 2011).

Ένας από τους πιο πολυσυζητημένους σύγχρονους καλλιτέχνες, γνωστός στο ευρύ κοινό και από τις συνεργασίες του με τη Lady Gaga και την Mylène Farmer, δημιουργός «υψηλής κομμωτικής» και σχεδιαστής μόδας, ο Charlie Le Mindu, έρχεται στην Αθήνα! Τα έργα του – περούκες, ρούχα και αξεσουάρ – εμπνέονται από τη φύση, όπως και από φανταστικούς και μυθικούς κόσμους. Οι δημιουργίες του,  διαμορφώνουν έναν παράξενα οικείο περιβάλλον, κατοικημένο από  πλάσματα γοητευτικά και τρομακτικά, όμορφα και συγχρόνως τερατώδη. Το Institut français d’Athènes παρουσιάζει μία σειρά από σχέδια μόδας του καλλιτέχνη. Tην έκθεση επιμελείται ο καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΑTOPOS cvc Bασίλης Ζηδιανάκης.

Ο καλλιτέχνης


Ο Charlie Le Mindu, γάλλος καλλιτέχνης, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Μετά τις σπουδές του στην Γαλλική Ακαδημία Κομμωτικής, ξεκίνησε την καριέρα του πραγματοποιώντας μία σειρά από «shows κομμωτικής».

Σήμερα, ανάμεσα σε αυτούς που επισκέπτονται το ατελιέ του είναι η Lady Gaga, η Carri Mundane, η Peaches και η Jodie Harsh. Οι δημιουργίες του έχουν παρουσιαστεί στο London Fashion Week, στο Victoria and Albert Μuseum, στην ART-ATHINA, με αφορμή την πρώτη του συνεργασία με την ATOPOS cvc, καθώς και στο SHOWstudio του Nick Knight. Πρόσφατα, εργάστηκε και για την ταινία κινούμενων σχεδίων Μαλλιά Κουβάρια της Disney.

Η συνεργασία της ATOPOS cvc με τον Charlie Le Mindu ξεκίνησε με το project Atopic Bodies [ONE]: Mr & Mrs Myth,  που παρουσιάστηκε τον Μαΐο του 2010. Η ATOPOS cvc υποστήριξε, επίσης, το έργο του Charlie Le Mindu στο ON|OFF κατά τη διάρκεια του London Fashion Week, 2010. Στην συνέχεια, καλεσμένοι από την Fondation Cartier pour l’art contemporain, στο πλαίσιο του προγράμματος Soirées Nomades και της έκθεσης MŒBIUS -TRANSE-FORME, η ATOPOS cvc και ο Charlie Le Mindu παρουσίασαν την performance Atopic Bodies [THREE]: The Leiotrichous Tribe στις 27 Ιανουαρίου 2011 στο Παρίσι, με τις εντυπωσιακές περούκες του Charlie Le Mindu, τα χάρτινα φορέματα του Travis Hutchinson από την συλλογή της ATOPOS cvc, τις δημιουργίες του Issey Miyake τις οποίες πρόσφερε ειδικά για την συγκεκριμένη performance και το μουσικό συγκρότημα La Chatte