Αυτόν τον χειμώνα όλοι οι Έλληνες θα ανέβουνε πάνω στη στέγη μαζί με τον Λάκη Λαζόπουλο που γράφει, σκηνοθετεί και ερμηνεύει τον Βιοπαλαιστή, αυτόν τον πολύπαθο ήρωα της καρδιάς μας!

Ακολουθώντας ακριβώς την πορεία των νεύρων του μέσου Έλληνα. Ένα σπίτι βουλιάζει, το ποτάμι ξεχείλισε, δεν θα μείνει κανείς. Το ποτάμι τα παρασύρει όλα!

Πάνω στη στέγη ο Λάκης Λαζόπουλος, ως  σύγχρονος Οδυσσέας, βουλιάζει όπως βουλιάζει και η ζωή μας στο σήμερα. Το παρελθόν αρχίζει να χτυπά επιτακτικά την πόρτα και ζητάει να πάρει θέση. Η ιστορία του νεοέλληνα από το 1960 έως το σήμερα, η διάλυση του εμείς, η άνοδος του εγώ, η κάθοδος των συναισθημάτων, το πέρασμα στη διαφθορά, η γελοιοποίηση του Έλληνα στην ιστορία.

Η Χρύσα Ρώπα, ως σύγχρονη Πηνελόπη, προσπαθεί να κρατήσει το σπίτι, το παιδί, την ζωή που χάνεται. Όμως ο έρωτας και η αγάπη συνθλίβονται στα χρόνια της απιστίας και της απληστίας.

Ο Οδυσσέας είναι ο σύγχρονος Έλληνας που βγαίνει από τα ρούχα του, βγαίνει από το σπίτι του, βγαίνει από τον εαυτό του, του βγαίνει η ψυχή καθημερινά, του τη βγάζουν και του τη δίνουν στο χέρι.
Βιοπαλαιστής από τα γονίδιά του ο ‘Έλληνας κουβαλά πάντα μαζί του τη μάνα, τον πατέρα, τα αδέρφια, τη γυναίκα, το παιδί, την πεθερά, τους θείους και προσπαθεί να τους βολέψει όλους. Έτσι θα φτάσει στο σήμερα. Το κυνήγι του χρήματος θα τον οδηγήσει στις μίζες, στα ρουσφέτια, στις προμήθειες, στη χαμένη Ελλάδα του 2008, στα χαμένα όνειρα.

Και μια μέρα ξυπνά και τα έχει καταφέρει! Πολλά λεφτά, μεγάλο σπίτι, φιλιππινέζες, αυτοκίνητα, σκάφος, χλιδάτες διακοπές στην Ψαρού, και τα νεύρα του είναι και αυτά πολυτελείας!
Τι άλλο να ζητήσει; Η ντομάτα, η φέτα και η ελιά περνούν στην παρανομία. Τώρα τον λόγο έχει το σούσι.

Ο βιοπαλαιστής στη στέγη είναι το χιούμορ της απόγνωσης.Ο βιοπαλαιστής της στέγης είμαστε εμείς.

Ο θίασος ενδυναμώνεται με τις συμμετοχές των νεαρών πρωτοεμφανιζόμενων ηθοποιών που πλαισιώνουν το ζευγάρι και συμπληρώνουν τον βίο του ήρωα.

Παίζουν οι Φυλακτού Ανδρέας, Παναγιωτίδου Χριστίνα, Τσούνης Σόλων, Διακοπαναγιωτου Μαρία, Λίτινας Τίτος, Καζατζιάν Σοφία, Μπάτση Σύνθια, Αντουλινάκη Μαρία, Τσιτομενέα Χαρά, Βλάχος Πάνος, Τριανταφύλλου Άγγελος, Γούσιας Μπάμπης. Εμφανίζονται οι χορευτές Κωστοπούλος Γιώργος και Στεφανίδου Ροδή. 

Την μουσική υπογράφει ο Σταμάτης Κραουνάκης.