Ο Λάκης Λαζόπουλος ανεβαίνει και φέτος στη στέγη ενός σπιτιού που βουλιάζει σαν ένας άλλος σύγχρονος Οδυσσέας, για να μας διηγηθεί τα πάθη του ως σύγχρονος Έλληνας. 

Ο Λάκης Λαζόπουλος ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν του Έλληνα, στους ανθρώπους της ζωής του – τη γυναίκα του (που υποδύεται η Χρύσα Ρώπα, μια μοντέρνα Πηνελόπη που στέκεται δίπλα στον άντρα της σε μια καθημερινότητα διαβρωμένη από τη διαφθορά, το ρουσφέτι και τη διάλυση των πάντων), την πεθερά του, το γιο του, την «Ελληνίδα μάνα», τον προσωπικό του άγγελο- και όσες ακόμα ψυχές κουβαλά η ιστορία του νεοέλληνα από το 1960 έως το σήμερα.

Όλα τα θέματα που τον έπνιγαν, που έκαναν την πραγματικότητά του οδυνηρή, το βίο του αβίωτο, τα όνειρά του ουτοπικά, «ξετυλίχθηκαν» μέσα από μια ιστορία καθημερινή, ρεαλιστική, άκρως χιουμοριστική, βαθιά καυστική.

Νέοι πρωτοεμφανιζόμενοι ηθοποιοί πλαισιώνουν το ερμηνευτικό δίδυμο, συμπληρώνοντας τον βίο του ήρωα.

Παίζουν: Βλάχος Πάνος, Διακοπαναγιώτου Μαρία, Καζαντζιάν Σοφία, Μπρατάκος Παναγιώτης, Λίτινας Τίτος, Παναγιωτίδου Χριστίνα, Σαρηγιαννίδη Κική, Σβήγκος Σταύρος, Τριανταφύλλου Άγγελος, Τσούνης Σόλων, Φίτσιου Ζέτη. Εμφανίζονται οι χορευτές Κωστόπουλος Γιώργος και Στεφανίδου Ροδή.

Τα μοναδικά σκηνικά της φαντασμαγορικής αυτής παράστασης είναι του Γιώργου Γαβαλά, στενού συνεργάτη του Λάκη Λαζόπουλου τα τελευταία χρόνια ενώ οι ατμοσφαιρικοί φωτισμοί είναι της Ελευθερίας Ντεκώ. Τα κοστούμια σχεδίασε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου ενώ η κινησιολογική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τα βίντεο που προβάλλεται στη διάρκεια της παράστασης επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Γραμματόπουλος.

Η μουσική των τραγουδιών που ακούγονται στον «Βιοπαλαιστή στη στέγη» είναι του Σταμάτη Κραουνάκη πάνω σε στίχους του Λάκη Λαζόπουλου.