Ο διεθνούς φήμης Έλληνας master του πιάνου και συνθέτης Βασίλης Τσαμπρόπουλος συναντά για πρώτη φορά στη σκηνή την … σπουδαία Αμερικανίδα drummer Hilary Jones, σε έναν ξεχωριστό, απρόσμενο και παθιασμένο μουσικό διάλογο!

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Hilary Jones θα εμφανιστούν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή του Gazarte. 

Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους μουσικούς της σύγχρονης δημιουργικής σκηνής. Μέσα από τις ξεχωριστές ηχογραφήσεις του για την ECM από το 2000 έχει δημιουργήσει έναν απαράμιλλο  προσωπικό μουσικό ήχο, με βάση την κλασσική του παιδεία  και τη jazz, φιλτραρισμένες έντεχνα μέσα από το μεσογειακό αέρα  και τo ταμπεραμέντο  που τον διακρίνουν μουσικά.

Η Αμερικανίδα Hilary Jones που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις μουσικού. Ξεκίνησε παίζοντας τύμπανα στο Λος Άντζελες και σε σύντομο διάστημα  κατάφερε με το δυναμικό προσωπικό ύφος της να δημιουργήσει τη δική της σχολή, κερδίζοντας, αν και γυναίκα drummer, το σεβασμό και την αναγνώριση από όλη τη μουσική σκηνή των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Το  “Live by request” είναι μία μουσική παράσταση για δύο ρόλους, δύο πρόσωπα που εναλλάσσονται  παίρνοντας το ένα τη θέση του άλλου.  Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος γράφει καινούργια μουσική με έντονα ρυθμικά στοιχεία, μπλέκοντας την πολυφωνία του πιάνου με την πολυρυθμία  των κρουστών.  Μουσική με  στοιχεία και επιρροές  σύγχρονων τάσεων αλλά και αναφορών σε soul και afro ρυθμούς, που αφήνει περιθώρια στους μουσικούς να ξεδιπλώσουν τη  δεξιοτεχνία τους και τη μουσικότητα τους. 

Το “Live by request”  είναι μια σύμπραξη δύο κορυφαίων μουσικών  σε μία σημαντική στιγμή της καριέρας τους !