Ο Βαγγέλης Άλκιμος (Vocal Performer & Musician) Τραγουδιστής & Τρομπετίστας – συναντά την Παρασκευή

17 Φεβρουαρίου τη Λία Βίσση σε μία μοναδική Guest εμφάνιση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Οι δύο καλλιτέχνες θα μοιραστούν κορυφαίες μουσικές στιγμές από τη διεθνή μουσική σκηνή με τη συνοδεία της Λίας στο πιάνο και τον Βαγγέλη στο τραγούδι και την τρομπέτα, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια ξεχωριστή εμπειρία για το κοινό.

Ο Βαγγέλης Άλκιμος, γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από την ηλικία των επτά ετών ξεκίνησε με μαθήματα μουσικής και τρομπέτας. Συνέχισε με σπουδές στο Ωδείο Αθηνών.

Παράλληλα με τις σπουδές τρομπέτας διδάχτηκε θεωρία μουσικής και φωνητική, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια από τον διεθνή τρομπετίστα Maurice Andre στο Παρίσι. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί εμφανίστηκε σε διάφορα μουσικά σχήματα.

Συνέχισε τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη, όπου και διαμένει μόνιμα, με διάφορους τρομπετίστες και δασκάλους φωνητικής.
Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία μουσικών ακουσμάτων και μουσικών γνώσεων κατέληξε στο δικό του στυλ, ένας συνδυασμός από ακούσματα κλασικής, jazz, latin, Mediterranean, μουσικής με εμπλουτισμό από ηλεκτρονική μουσική, με αποτέλεσμα είτε με μεγάλες ορχήστρες είτε μικρότερες ή ακόμη και με ένα πιάνο να αποδίδει στο κοινό την μουσική του, με την φωνή του και την τρομπέτα του. Έχει εμφανιστεί σε αρκετά μέρη στην Αμερική και την Ευρώπη ενώ αυτή την περίοδο ετοιμάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά στη Νέα Υόρκη η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.