Το θεατρικό έργο “Ο Αυλητής” σε διασκευή και σκηνοθεσία του Άνθιμου Κατιρτζόγλου θα φιλοξενήσει το Θέατρο Σοφούλη για έντεκα μόνο παραστάσεις από το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015.

Εμπνευσμένο από την πολυβραβευμένη ταινία “Ham and the Piper” του Mark Norfolk το έργο πραγματεύεται την προσπάθεια ενός ζευγαριού να συγκρουστεί με τις κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές αδικίες της ζωής με όπλο την αγάπη,.

Λίγα λόγα για το έργο

Ο Μπαρτ εργάζεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια σε μία εταιρία. Εργατικός και συνεπής στις υποχρεώσεις του, θεωρείται από τους συναδέλφους του ο καταλληλότερος να αναλάβει καθήκοντα προϊσταμένου, ωστόσο δεν καταφέρνει να πάρει ποτέ την θέση που του αναλογεί διότι η σύζυγος του ανήκει σε μια θρησκεία που δε συνάδει με τα θρησκευτικά πιστεύω της διεύθυνσης της εταιρίας. Ο Μπαρτ πέφτει θύμα, όχι μόνο της κοινωνικής εκμετάλλευσης αλλά και της οικονομικής κρίσης. Απέναντι του, το alter ego του που τον ακολουθεί και προσπαθεί να τον κυριέψει. Η φωνή που ζει καλά κρυμμένη μέσα στον Μπαρτ παίρνει σάρκα και οστά και ζητά εκδίκηση, όπως ακριβώς εκδικήθηκε και ο αυλητής αυτούς που τον αδίκησαν και του στέρησαν όσα δικαιούταν. Συνάμα, η βαριά ασθένεια της γυναίκας του τον κάνει ακόμα πιο ευάλωτο και ο Μπαρτ φτάνει σε αδιέξοδο σκεπτόμενος τους ατελείωτους συμβιβασμούς που έχει κάνει χωρίς ανταπόδοση. Έτσι, συγκρούεται με δύο διαφορετικούς κόσμους και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις προκαταλήψεις της σύγχρονης εποχής που εμφανίζονται συνεχώς μπροστά του.

Επεξεργασία κειμένου-Σκηνοθεσία: Άνθιμος Κατιρτζόγλου

Παίζουν με σειρά εμφάνισης (φιλική συμμετοχή):

Άνθιμος Κατιρτζόγλου, Λουκία Κλεώπα, Κυριάκος Χρυσίδης, Ειρήνη Μούγιου και η μικρή Αγλαϊα-Ελένη Λευκίδου.

Οργάνωση παραγωγής- σκηνικά: Κλειώ Λιάβα

Επιμέλεια κοστουμιών: Θίασος Άνθιμου Κατιρτζόγλου

Μακιγιάζ: Σοφία Βουλαλά

Ήχος-φωτισμός: Ανέστης Ατακτίδης