Στις 19 Μαρτίου ξαναβγαίνει στους κινηματογράφους, με νέο μοντάζ, η ταινία της Ελένης Αλεξανδράκη Ο Αρσιβαρίστας και ο Άγγελος, που διαδραματίζεται στο ηφαίστειο της Νισύρου. Πρόκειται για την ταινία στην οποία η Λυδία Κονιόρδου έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση.

Η ταινία έχει ένα πρωτότυπο σενάριο, που έγραψε η Ελένη Αλεξανδράκη, στο οποίο χρησιμοποιεί, εμβόλιμα, τρεις διασκευασμένες ιστορίες: Η Φωνή του Δράκου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Στην Άκρη του Αιγαίου της Νισυριάς Πόπης Καρπαθάκη και Départ (‘Αναχωρήσεις’) της Γαλλίδας Καρολίν Τιβέλ.

Ένα συμβόλαιο δένει τον ντόπιο φύλακα του ηφαιστείου της Νισύρου, που έχει το παρατσούκλι Αρσιβαρίστας, με τον Άγγελο, Αθηναίο παραγωγό που θέλει να στήσει ένα πολυθέαμα μέσα στον κρατήρα του ηφαιστείου. Η παρουσία του Άγγελου αναστατώνει σταδιακά τη ζωή του Αρσιβαρίστα που ζει ειδυλλιακά με την αγαπημένη του Μαργαρίτα σ’ ένα λιλιπούτειο σπιτάκι μέσα στην τεράστια κοιλάδα του ηφαιστείου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας του πολυθεάματος οι συγκρούσεις των δυο αντρών κλιμακώνονται, ώσπου με αφορμή μια παλιά ιστορία της Νισύρου, να συμβεί ένα μοιραίο ατύχημα… Μέσα από σκοτεινές διαδρομές έρχεται στο φως μια αλήθεια που το βάρος της συντρίβει…

Στον ρόλο του Αρσιβαρίστα, ο Νισύριος Σιδερή Κοντογιάννη , Άγγελος ο Δημήτρης Μπίτος και η Κλαυδία Ζαραφωνίτου στον ρόλο της Μαργαρίτας.