Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο, φέρνουν στην Ελλάδα το Σουηδό συγγραφέα αστυνομικού μυθιστορήματος Arne Dahl

… ο οποίος θα συναντήσει τους Έλληνες αναγνώστες του, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012, στις 19.30 στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα), και την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 στις 20.00, στο Οξυγόνο (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη).

Ο Σουηδός Arne Dahl,  ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη, συναντά για πρώτη φορά τους έλληνες αναγνώστες του.

Μετά τον νορβηγό Jo Nesbo, σειρά του σουηδού Arne Dahl να επισκεφθεί την Ελλάδα και να γνωρίσει από κοντά τους φανατικούς αναγνώστες του. Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012, στις 7:30 το βράδυ, στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα), και την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012, στις 8 το βράδυ, στο ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη), οι έλληνες αναγνώστες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν έναν από τους καλύτερους στιλίστες του ευρωπαϊκού νουάρ! Ο Arne Dahl θα μιλήσει με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη στην Αθήνα και με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Καραθάνο στη Θεσσαλονίκη για τα βιβλία του και την επιτυχία της σειράς με την ομάδα Άλφα. Θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.

Βιογραφικά στοιχεία:Ο Arne Dahl (Άρνε Νταλ) δεν υπάρχει. Το ψευδώνυμο αυτό ανήκει στον σουηδό Γιαν Άρναλντ, ο οποίος κατάφερε να διατηρήσει μυστική την ταυτότητά του για αρκετά χρόνια, αλλά στο έκτο βιβλίο της αστυνομικής σειράς του, στην οποία πρωταγωνιστεί η Ομάδα Άλφα -μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων, ικανότατων αστυνομικών, που παίζουν και τον ρόλο του ήρωα-ντετέκτιβ των βιβλίων του-, το πρόσωπό του αποκαλύφθηκε. Με το Misterioso καθιερώθηκε διεθνώς ως ένας από τους σπουδαιότερους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικού στην Ευρώπη.

Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η οξυδέρκεια της ματιάς του είναι εντυπωσιακή. Εξίσου εντυπωσιακή είναι η χωρίς φτιασίδια πολιτικής ορθότητας εικόνα της σουηδικής κοινωνίας στα μυθιστορήματά του». Η σειρά βιβλίων του αριθμεί σήμερα 11 τίτλους, οι αστυνομικές του ιστορίες μεταφράζονται σε πάρα πολλές χώρες, ενώ διακρίνεται για το έργο του διεθνώς. Τα βιβλία της σειράς με την Ομάδα Άλφα έχουν μεταφερθεί στην τηλεόραση και σημειώνουν τεράστια επιτυχία (1.500.000 τηλεθεατές παρακολούθησαν το πρώτο μέρος, το Misterioso).

Ο Dahl, ήδη διάσημος ως ένας από τους ανανεωτές του ευρωπαϊκού νουάρ, διαθέτει μια γραφή με νεύρο και ανατροπές που δίνει μια άλλη γοητεία στις αστυνομικές ιστορίες του. Αλλά ίσως η πιο σημαντική συμβολή του είναι η αποκάλυψη μιας άλλης Σουηδίας, μια χώρας που κάποτε ήταν πρότυπο για τις περισσότερες ευρωπαϊκές και τώρα μοιάζει να έχει προσβληθεί από μια εκτός ελέγχου εγκληματικότητα.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
Misterioso
Μίσος και αίμα
Τυχαίο θύμα
Τα μπλουζ της Ευρώπης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στον χώρο των εκδηλώσεων θα διατίθενται τα βιβλία του.