Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες συνεργασίες συναντούμε στο εξαιρετικό αυτό Τρίο του Απόστολου Λεβαντόπουλου που παρουσιάζει την καινούργια δισκογραφική του δουλειά.

Ο Απόστολος Λεβεντόπουλος, είναι ένας ξεχωριστός κιθαρίστας που έχει ολοκληρώσει μουσικές σπουδές στο Berklee College of Music. Έχει συνεργαστεί και βρεθεί στην σκηνή με μουσικούς όπως Gilad Atzmon, Sean Corby, Alex Foster, Logan Richardson, Rex Richardson, Peter Slavov, Dayna Stephens, Erik Vermeulen, Jason Yarde κλπ. Άλλοτε σε jazz, σε funk αλλά και ethnik σχήματα.

O Λεβεντόπουλος έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και clubs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σημαντικό επίσης είναι το έργο του με ενορχηστρώσεις και μουσική για θέατρο.

Στο σχήμα αυτό τον πλαισιώνουν δύο εμβληματικοί μουσικοί. Ο κορυφαίος μας πιανίστας και οργανίστας Γιώργος Κοντραφούρης με την τεράστια καριέρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, την μεγάλη δισκογραφική παρουσία και τις συνεργασίες με καλλιτέχνες μύθους της τζαζ, όπως και ο απαράμιλλος ντράμερ και καθηγητής μουσικής Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης που κι αυτόν συνοδεύουν πλήθος συνεργασιών με star της διεθνούς σκηνής αλλά και τεράστια δισκογραφική παρουσία.

Το σχήμα υπάρχει από το 2019, κι έχει ήδη εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας μέχρι τώρα. Η μουσική τους κινείται στο χώρο της μοντέρνας τζαζ και του bebop συνδυάζοντας την παραδοσιακή τζαζ γλώσσα, με πιο μοντέρνες συνθετικές και αυτοσχεδιαστικές προσεγγίσεις, τον λυρισμό της τζαζ κιθάρας με τον εκρηκτικό όμως ήχο του Organ Trio.

Στο Half Note Jazz Club – που θα φιλοξενήσει το υπέροχο αυτό Τρίο στις 26 Οκτωβρίου 2022 ημέρα Τετάρτη – θα γίνει και η παρουσίαση του νέου αυτού δίσκου Apostolos Leventopoulos Trio με τίτλο “After the Spirit” που κυκλοφορεί αυτόν τον Οκτώβριο.
Περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία…

Μουσικοί

Απόστολος Λεβεντόπουλος – κιθάρα
Γιώργος Κοντραφούρης – hammond organ
Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης – ντραμς